Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Energetici oslaví Světový den logiky hádankářskou soutěží
Energetici oslaví Světový den logiky hádankářskou soutěží PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Leden 2024 00:00

Světový den logiky, který připadá na 14. ledna, odstartuje novou soutěž pro žáky prvního a druhé stupně základních škol v luštění logických úloh a hlavolamů.

Úkolem účastníků bude správně vyluštit celkem dvacet úkolů s čísly, slovy nebo obrázky. Nejúspěšnější luštitelé se budou moci zúčastnit finále, které se uskuteční v Infocentru Jaderné elektrárny Dukovany, která pořádání soutěže podpořila.
Hádankářskou soutěž pořádá vydavatelství KIRA ve spolupráci se sdružením JAderní ROdiče pro Dukovany. V letošním roce se do soutěže mohou zapojit žáci nejen z Jihomoravského kraje, ale i z Vysočiny. Všechny hádanky připravují renomovaní autoři se zkušenostmi z mezinárodních soutěží pod vedením Vítězslava Koudelky, exprezidenta Světové hádankářské federace. „Letošní ročník soutěže logiky jsme se rozhodli spojit s jedním z nejnavštěvovanějším a technologicky unikátním místem společným pro oba kraje, kterým je právě Jaderná elektrárna Dukovany, kde 24. února proběhne finálové kolo soutěže,“ prozradil Vítězslav Koudelka, zástupce vydavatelství KIRA.
Vyplněný řešitelský list s výsledky luštění bude možné zasílat e-mailem na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nejpozději do 10. února 2024. Pro luštitele, kteří správně vyřeší všechna zadání, jsou připravené odměny. Pozvánku na finálový turnaj obdrží nejúspěšnější soutěžící na základě získaného celkového počtu bodů a času stráveného při jeho dosažení.
Zadání dostanou žáci oslovených základních škol prostřednictvím svých učitelů a bude dostupné také na stránkách www.aktivnizona.cz, kde budou po 10. únoru zveřejněna správná řešení všech 40 úkolů. Stejně tak zde budou zveřejněna i jména výherců a podrobnosti o finálovém turnaji.
Přejeme příjemnou zábavu při luštění a těšíme se na vaše správné odpovědi.
Jiří Bezděk