Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dukovany bezpečněji s „BeTynkou“
Dukovany bezpečněji s „BeTynkou“ PDF Tisk Email
Pondělí, 13 Prosinec 2010 08:18

Ve středu se rozběhnou po elektrárně Dukovany figuríny „BeTy“ vyzývající její zaměstnance a dodavatele k větší bezpečnosti.  Budou vyměnitelným nápisem v rukách pěkné dívky a v příhodných oblečcích (viz foto) upozorňovat na  zásady BOZP,  dodržování předpisů,  na kontroly a pod.  Svoje jméno Bety  dostaly figuríny  jako zkratku sloganu „Bezpečnost a Ty“.

Ve Skupině ČEZ se věnuje problematice Bezpečnosti značná pozornost. Bezpečnostní témata prostupují napříč všemi oblastmi naší práce. Bezpečně tvoříme hodnoty je i jedním ze sedmi firemních principů Skupiny ČEZ. Od 1.května 2010 platí ve společnosti Politika bezpečnosti schválená Představenstvem. Veškeré oficiální dokumenty k této problematice jsou dostupné na intranetu Skupiny ČEZ v sekci Politika Bezpečnosti. Týká se každého zaměstnance a každý nese zodpovědnost  za její naplnění.

 Tak je to dáno v oficiálních materiálech Skupiny ČEZ. Jak to ale udělat, aby zaměstnanci naší elektrárny (i dodavatelů) o bezpečnosti více přemýšleli, zaměřili se na určité problémy a předcházeli jejich vzniku? Ze zkušenosti kolegů, kteří navštěvují zahraniční JE, se nám zalíbil jeden nápad. A od nápadu už nebylo daleko k realizaci. Bezpečností témata z oblasti fyzické ostrahy, radiační ochrany, havarijní připravenosti, bezpečnosti práce, požární bezpečnosti, jaderné bezpečnosti nebo ochrany životního prostředí bude v Dukovanech sdělovat krásná „policistka“, která v podobě figuríny z plastu v životní velikosti bude překvapovat na různých místech elektrárny. Šest figurín v různých typech pracovních oděvů užívaných v EDU, nás všechny budou nabádat ke zvýšené bezpečnosti při práci.

Protože energetici jsou hlavně muži, svěřili jsme tuto „bezpečností kampaň“ do rukou ženám. V jednom třebíčském ateliéru se tak sešly fotografka Michaela Hasíková, příležitostná modelka, nyní na mateřské dovolené, Kateřina Krulová, na průběh focení dohlížely produkční Marta Svobodová z DAN Production a Kristýna Vohlídková z oddělení komunikace EDU. Nutno ale říci, že poté, co jsme různé útvary EDU žádali o zapůjčení pracovních oděvů a vysvětlovali, na co je potřebujeme, tak zájemců o účast při focení bylo daleko více. Dostalo se nám také řady odborných rad, jak by měla tato „policistka“ vypadat, z nichž některé jsme respektovali – asi nejdůležitějším kritériem bylo, aby to byla tmavovláska. Jak fotografování dopadlo, posuďte sami.

Ing. Petr Spilka

Aktualizováno Pondělí, 27 Prosinec 2010 13:24