Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nadace ČEZ přispěla na výuku pracovníků třebíčské Charity
Nadace ČEZ přispěla na výuku pracovníků třebíčské Charity PDF Tisk Email
Středa, 20 Prosinec 2023 10:06

První pomoc je základní dovednost, kterou by měl umět každý člověk, protože se komukoliv z nás může stát, že  se ocitneme v situaci, kdy bude třeba poskytnout první pomoc sobě, blízké osobě, či úplně cizímu člověku. Správná znalost technik první pomoci může zachránit i život.

„A právě pracovníci Charity se při výkonu své služby denně setkávají s lidmi s různým postižením, zdravotním omezením, či s rizikovým způsobem chování, s vážně nemocnými klienty a seniory, a tak víc než kdo jiný se mohou dostat do situace, kdy je ohroženo zdraví či dokonce život někoho z nich, a je třeba rychle a konkrétně zasáhnout,“ říká Šárka Hotová, HR manažerka třebíčské Charity, a pokračuje: „Tak se zrodil nápad nabídnout našim pracovníkům kurz první pomoci a ještě v průběhu letošního roku se jej podařilo uskutečnit v několika etapách uskutečnit.“

Spolupráce se školitelem byla výborná a reakce těch, kteří kurz absolvovali, jsou vesměs pozitivní. Oceňují interaktivní formu vedení kurzu a příjemnou atmosféru. „Znalosti se hodí nejen v profesním, ale i v soukromém životě. Mohou působit také preventivně - člověk ovládající první pomoc si spíše dopředu uvědomí rizika, která s sebou přinášejí rozmanité aktivity a činnosti, může se na ně připravit, minimalizovat je, a předcházet tak vážným úrazům. Sama jsem kurz absolvovala, a vřele jej doporučuji každému, “ sdělila jedna z účastnic školení H. Vlčková.

 

„Obrovský zájem ze strany neziskovek nás utvrzuje v tom, že zřízení speciálního grantu zaměřeného právě na rozvoj těchto organizací byl krok správným směrem. Zvláště v oblasti sociální péče, která je psychicky i fyzicky vyčerpávající, je v zájmu celé společnosti, aby ti, kdo pečují o naše blízké nemocné, staré či nemohoucí, byli v zaměstnání spokojení, motivovaní a měli chuť dělat svou práci co nejlépe. Jsme rádi, že chuť se zlepšovat a rozvíjet má tolik organizací,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Projekt „Kurzy první pomoci pro sociální služby“ se v Oblastní charitě Třebíč uskutečnil za finanční podpory Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Neziskovky 2023. Děkujeme.

Marie Paločková

 

Aktualizováno Středa, 20 Prosinec 2023 10:10