Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město vyhlásilo tradiční Vánoční sbírku
Město vyhlásilo tradiční Vánoční sbírku PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Prosinec 2023 00:00

Do 8. ledna 2024 mohou lidé z Třebíče a okolí přispět v každoroční Vánoční veřejné sbírce města. Zapečetěná pokladnička pro peněžité dary je umístěna pod vánočním stromem na Karlově náměstí, lidé mohou peníze darovat i bezhotovostně.

Sbírka má zřízen zvláštní účet u Komerční banky č. 131 – 135 918 0217 / 0100.

Výtěžek z vánoční sbírky bude věnován třebíčské pobočce Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením, na pořádání rehabilitačních pobytů, sportovních, relaxačních a kulturních akcí, výletů, exkurzí a ozdravných pobytů. Peníze půjdou také na výtvarnou dílnu, obnovu a doplnění rehabilitačních pomůcek jako jsou vozíky nebo chodítka.

Vybranou částku z pokladničky i zvláštního účtu doplní také peníze od zastupitelů města. Ti se po zasedání 7. prosince zváží a do vánoční sbírky přispějí tradičně deseti korunami za každý kilogram své váhy. Většina přispívajících zastupitelů však zaokrouhluje částku směrem nahoru a váhu nechává bez povšimnutí.

 

Výtěžek sbírky se většinou pohybuje okolo 40 tisíc korun, loňská sbírka byla rekordní, lidé darovali na charitativní účely více než 72 tisíc korun.

Irini Martakidisová

Aktualizováno Středa, 06 Prosinec 2023 13:19