Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 6. prosince
Stíny 6. prosince PDF Tisk Email
Středa, 06 Prosinec 2023 09:11

Podvodníci se před Vánocemi činí

Muž z Třebíčska přišel o bezmála tři tisíce korun, když zaplatil předem za vánoční ozdoby a hračky, které si vybral na základě zveřejněného inzerátu na internetu. Na konci listopadu upoutala jeho pozornost nabídka prodeje věcí na sociální síti. Domluvil se s prodávajícím a na jeho účet poslal peníze za zboží a poštovné. Ozdob ani hraček se ale muž nedočkal a podvodník s ním přestal komunikovat.

Zveřejněný inzerát na herní konzoli s ovladači a hrami upoutal pozornost ženy z Třebíčska, která poslala na účet podvodníka více než sedm tisíc korun. Po zaplacení s ní přestal prodávající komunikovat a věcí se nedočkala.

Na internetu si poté našla příspěvky varující před koupí od prodávajícího vystupujícího pod tímto jménem s tím, že se jedná o podvodníka.

 

Policisté varují před zasíláním peněz předem za inzerované bazarové zboží.

Opilý se choval agresivně

V pondělí 4. prosince před devátou hodinou večer byli policisté v Jemnici přivoláni do ubytovacího zařízení v centru, kde se nacházel muž, který se choval agresivně vůči svému okolí. Byl vulgární a slovně ostatní urážel. Policisté opilému pětatřicetiletému muži naměřili při dechové zkoušce hodnotu 2,92 promile alkoholu. Muž odmítal spolupracovat. Policisté ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Neděle, 10 Prosinec 2023 10:31