Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Mnoho lidí přispělo o sv. Martinu do Sbírky potravin
Mnoho lidí přispělo o sv. Martinu do Sbírky potravin PDF Tisk Email
Pátek, 17 Listopad 2023 00:00

Letošní Sbírka potravin připadla na svátek svatého Martina.

Snad i díky jeho příkladu pomoci druhému se k ní mnoho lidí připojilo a v třebíčském Kauflandu darovali 1 367 kg potravin a drogerie.

„Letošní ročník Sbírky potravin je pro mě charakteristický vlídností a ochotou pomoci lidem, kteří se dostali do těžké situace, a kteří se snaží z těžkostí dostat. To je cílem pomoci sítě našich služeb a potravinová pomoc získaná při sobotní sbírce k dosažení tohoto cíle významně přispěje,“ sděluje své dojmy koordinátor Charitní záchranné sítě a Sbírky potravin Michal Saidl.

Co dále bylo na letošním ročníku významné?

„Určitě mě překvapilo množství lidí, kteří se rozhodli darovat. Každý kousek pomáhá a opravdu jsme moc vděčni všem, kdo darují sebemenší množství. Letos bylo také více dárců, kteří věnovali hodně velké nákupy, z čehož máme radost, moc si toho vážíme a štědrým dárcům velmi děkujeme,“ říká M. Saidl

a pokračuje: „Co je také pro uspořádání sbírky důležité, jsou lidé, kteří se s námi stanou tvářemi sbírky přímo v obchodě, představují sbírku nakupujícím a přebírají dary. Za ochotu, vlídnost a nasazení děkuji všem našim dobrovolným pomocníkům, protože i oni mají značný podíl na zdárném průběhu a úspěchu sbírky. K těm nemalou měrou přispívá také vytvoření příznivé atmosféry přímo v obchodě. Velké poděkování za přijetí a podporu proto patří i vedení hypermarketu Kaufland a jeho pracovníkům.“

 

Komu sbírka pomůže?

U nás sbírka poslouží lidem v nouzi, kterými jsou nyní častěji osamělí senioři a rodiče samoživitelé, zejména maminky s dětmi. Pomůže také dalším lidem a rodinám, kterým není dostupná jiná forma pomoci a nemají prostředky na základní potřeby, potraviny nebo hygienu.

Jak lze ještě pomoci?

Připojit se k cílům Oblastní charity Třebíč a pomáhat můžete i mimo Sbírku potravin, uvítáme zejména:

· konzervy - zeleninové i masové, paštiky

· instantní polévky, luštěniny

· Sunar, instantní dětská jídla

· dětské pleny

Věci v originálním balení lze přinést ve všední dny na správu Oblastní charity Třebíč v Židovské čtvrti na ulici L. Pokorného 15, nebo do azylových domů na Vltavínské č. 1402 či na Heliadově ulici č. 10.

Michal Saidl

Aktualizováno Středa, 15 Listopad 2023 08:47