Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Podzimní Sbírka potravin doplní zásoby
Podzimní Sbírka potravin doplní zásoby PDF Tisk Email
Úterý, 07 Listopad 2023 00:00

Na sobotu 11. 11. 2023 se v České republice chystá podzimní kolo Sbírky potravin a lidé při ní mohou darovat trvanlivé potraviny a drogerii pro lidi v nouzi.

Oblastní charita Třebíč bude mít od 8–18 hod. své stanoviště stejně jako na jaře v hypermarketu KAUFLAND v Třebíči, v areálu STOP SHOP na Spojovací ul. 1345, kde budou charitní pracovníci a dobrovolníci v zelených zástěrách s logem Sbírky potravin od dárců přebírat věnované zboží.

Jak bude sbírka probíhat?

U vchodu do prodejny si zákazníci mohou vyzvednout informační letáček s doporučením, které zboží nejvíce potřebujeme. Rádi poradíme a odpovíme na dotazy. Kdo se rozhodne do Sbírky přispět, vloží vybrané zboží do svého nákupního košíku, zaplatí je u pokladny, a za pokladnou pak nákup, který chce věnovat, předá do vozíků označených „Sbírka potravin“.

Co nakoupit:

Potraviny prosíme pouze TRVANLIVÉ, které je možno déle skladovat.

· konzervy – masové, paštiky, olejovky

· instantní polévky

· těstoviny, rýže (nejlépe ve varných sáčcích), luštěniny

· trvanlivé mléko

· kečup, olej

· dětské výživy, krupička, sušené mléko a instantní kaše…

· dětské pleny…

· hygienické potřeby (mýdla, šampony, zubní pasty, kartáčky, mycí a čistící prostředky, SAVO, toaletní papír)

Komu sbírka v Oblastní charitě Třebíč pomůže?

Zejména rodinám a matkám s dětmi v tíživé situaci, lidem bez domova z třebíčských azylových domů, osobám v akutní nouzi, s nimiž se setkávají pracovníci Charitní záchranné sítě.

„Tento rok je pro naši službu ve znamení nárůstu lidí, kteří pomoc potřebují. Z naší evidence poskytnuté pomoci v tomto roce vyplývá, že k dnešnímu dni byla naše pomoc poskytnuta k 451 lidem, přičemž 133 lidí jsou klienti, kteří pomoc dříve nečerpali. Rychle také přibývá sociálních pracovníků, kteří pomoc doporučují. Z našeho pohledu je letošní nárůst enormní. Snažíme se přiblížit lidem v regionech a pravidelně za našimi klienty jezdíme na Náměšťsko i Moravskobudějovicko. Naším cílem je stabilizace a nalezení řešení bez nutnosti další potravinové pomoci. To se díky spolupráci se sítí sociálních služeb daří. Někdy rychleji, někdy pomaleji. Je to pro nás velká výzva, dokázat zajistit dostatek surovin pro všechny potřebné lidi,“ říká koordinátor Sbírky potravin v třebíčské Charitě Michal Saidl a dodává: „Děkujeme proto všem, kteří se rozhodnou podzimní Sbírku potravin podpořit a přijdou se svým darem v sobotu za námi.“

Michal Saidl