Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy POZVÁNKA NA CESTOVATELSKOU PŘEDNÁŠKU TOMÁŠE VEJMOLY A NA KONCERT VILÉMA VEVERKY
POZVÁNKA NA CESTOVATELSKOU PŘEDNÁŠKU TOMÁŠE VEJMOLY A NA KONCERT VILÉMA VEVERKY PDF Tisk Email
Pondělí, 23 Říjen 2023 15:09

Nenechte si ujít v pondělí 30. 10. 2023 od 19.00 hodin v Národním domě v Třebíči cestopisný pořad s promítáním Tuktukem z Bangkoku domů s Tomášem Vejmolou alias Tomíkem na cestách.

Tuktuk je thajská tříkolka, kterou si Tomík pořídil v Thajsku a bez jakýchkoli zkušenosti a sám se vydal s tímto 35 let starým vozem přes půl světa. Projel tak Thajsko, Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko, Bulharsko… až jej přesně do roka a do dne dotlačil do České republiky. O tom, že to jde, když se chce, jak vypadá rok na takové dobrodružné cestě a mnoho barvitých historek plných neskutečných situacích, nabídek k sňatku, útěků před slonem, příšerných Indů, ale i nádherného Íránu vám Tomík s humorem a jistou nadsázkou mile rád poví za doprovodu fotografií a videí promítaných na plátně. Přednáška je určena pro všechny, kdo se rád zasměje, inspiruje, či chce dozvědět něco nového o cestování a daných zemích.

 

V úterý 31. 10. 2023 vás srdečně zveme na koncert Viléma Veverky TRIOplus. Čeká vás program inspirovaný prvky jazzu a swingu ve vrcholné interpretaci hobojového mága Viléma Veverky a jeho špičkových kolegů Martina Hyblera (klavír), Ondřeje Štajnochra (kontrabas) a Tomáše Hobzeka (bicí). V koncertním programu zazní skladby od autorů, jako jsou Leonard Bernstein, Ennio Morricone, Ástor Piazzolla, Freddie Mercury ad. a autorská hudba Martina Hyblera.

Koncert se uskuteční od 19 hodin ve foyer divadla Pasáž v rámci slavnostního večera, kde budou před začátkem koncertu předány Ceny města jazzmanovi Václavu Šalbabovi, výtvarníkovi Vojtěchu Kolaříkovi a bývalému starostovi a fotografovi Pavlu Heřmanovi.

Vstupenky na výše uvedené pořady jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 58/47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a online na www.mkstrebic.cz/e-vstupenky.

Eva Píšová

 

Aktualizováno Pondělí, 23 Říjen 2023 15:12