Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ukončení hlavní turistické sezóny v Třebíči
Ukončení hlavní turistické sezóny v Třebíči PDF Tisk Email
Čtvrtek, 19 Říjen 2023 08:38

Poslední říjnový víkend – 28. a 29. října, se mohou návštěvníci Třebíče těšit na prohlídky s doprovodným programem nebo prohlídky běžně nepřístupných prostor. Na děti čekají pracovní listy s úkoly.

Tajemství židovské čtvrti poodhalí průvodci v 10 a 14 hodin. V tyto časy proběhnou komentované prohlídky Zadní synagogy, Domu Seligmanna Bauera a židovské čtvrti. „Prohlídky začínají u Zadní synagogy a je nutné se na ně objednat. Prohlídka potrvá zhruba 90 minut“, prozrazuje Eva Veškrnová z TIC Zadní synagoga. Další komentované prohlídky běžně nepřístupné obřadní síně na židovském hřbitově začínají v 11, 13 a 15 hodin. Navazuje na ně komentovaná procházka po židovském hřbitově.

 

Prohlídky baziliky sv. Prokopa oživí v odpoledních hodinách vystoupení Skupiny dobových tanců Kancioneta. „Vystoupení přenese zájemce do období středověku v atraktivním prostředí zahrady za bazilikou po prohlídkách ve 13, 14, 15 a 16 hodin. Návštěvníky také jistě potěší průvodci v kostýmech“, zve na prohlídky Eva Veškrnová. Také na tyto prohlídky je doporučena rezervace.

Zamíříte-li na městskou věž, vodojem na Strážné hoře nebo k větrnému mlýnu, čeká na vaše děti řešení úkolů. Za jejich správné vyřešení obdrží děti malou odměnu. Hlavní turistickou sezónu symbolicky ukončí točení větrného kola na mlýně v neděli 29. října od 16:30 do 17 hodin.

Celoročně zůstávají přístupné památky UNESCO, Muzeum Vysočiny Třebíč, expozice Cesty časem, Děti Antonína Kaliny a všechny galerie.

Václav Prchal