Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Výstava obrazů Jaroslavy Bárt
Výstava obrazů Jaroslavy Bárt PDF Tisk Email
Středa, 11 Říjen 2023 09:50

V Krajinách
Ve středu 11. října 2023 proběhne ve Výstavní síni Předzámčí slavnostní vernisáž výstavy obrazů talentované výtvarnice Jaroslavy Bárt V Krajinách.
Jaroslava Bárt pochází z Hrušovan nad Jevišovkou. Studia ji však přivedla do Třebíče, kde již 15 let žije, pracuje a tvoří. Ve výtvarné oblasti je autodidakt. Malování se však věnuje od dětství, intenzivněji až v posledních letech, kdy měla možnost prezentovat svoji práci v rámci několika společných výstav (Open performance při festivalu Zámostí; výstava Zpět do galerií – Galerie Malovaný dům).
Její doménou je suchý pastel, ale nebrání se ani dalším technikám, například akvarelové malbě, do které se snaží proniknout. Inspiraci hledá především v přírodě Vysočiny, která ji oslovuje svojí různorodostí. „Obdivuji přírodu jako takovou, je pro mě nekonečným zdrojem inspirace“, vyznává se autorka.
Výstava V krajinách bude pro Jaroslavu Bart první samostatnou prezentací její tvorby. Úvodní slovo pronese další třebíčská výtvarnice Jitka Fischerová. Výstavu bude možné ve Výstavní síni Předzámčí zhlédnout denně od 9 do 17 hodin, a to až do 19. listopadu 2023.
Aneta Bartoňová

Aktualizováno Středa, 11 Říjen 2023 09:53