Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Sázíme budoucnost
Sázíme budoucnost PDF Tisk Email
Pátek, 06 Říjen 2023 07:45

Lidé si mohou zasadit a adoptovat lípu

V sobotu 4. listopadu se u sportovního okruhu Zámiš – Bažantnice uskuteční veřejné sázení stromů spojené s adopcí stromu, od 10 do 12 hodin. Sraz je na hrázi rybníka Zámiš. Lidé budou moci vysadit 60 lip velkolistých (Tilia platyphyllos), které si zároveň jednotlivci nebo rodiny adoptují.

„Naším cílem je nejenom sázet nové stromy za vykácené, ale i budování nových alejí a celkové ozelenění naší, už tak krásně zelené, Třebíče. Touto akcí chceme dát lidem možnost se na výsadbě nové veřejné zeleně podílet,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Do akce se lidé mohou přihlásit do 20. října, na Odboru rozvoje a územního plánování, u paní Petry Hartmanové (telefon 568 896 358, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ).

Každý strom bude na ohrádce označen tabulkou se jménem člověka nebo rodiny, která jej adoptovala. Zároveň lidé dostanou adopční certifikát. Svoji lípu si lidé mohou zarezervovat podle mapky -  každá z šedesáti lip má svoje číslo. Poplatek za adopci, který zahrnuje i výrobu bondové tabulky a adopčního certifikátu, je 200 korun. Poplatek zájemci uhradí při rezervaci stromu na pokladně radnice.

 

Na místě pak lidé svoje stromy pod odborným dohledem zasadí, opatří tabulkou a získají certifikát. Součástí akce je také ukázka výcviku psů a agility, opékání špekáčků a partner projektu, společnost Unilever, bude rozdávat dezerty a zmrzliny Míša.

Projekt byl vytvořen díky grantovému programu Nadace Partnerství a je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR, individuálními dárci veřejné sbírky a partnery iniciativy Sázíme budoucnost.

Irini Martakidisová

Aktualizováno Pátek, 06 Říjen 2023 07:49