Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nejlepší sportovním dřevorubcem ČR se stal Martin Roušal
Nejlepší sportovním dřevorubcem ČR se stal Martin Roušal PDF Tisk Email
Úterý, 12 Září 2023 00:00

 

Mistrem České republiky v největší dřevorubecké soutěži světa STIHL TIMBERSPORTS® se stal Martin Roušal. Finále soutěže se konalo 9.9.2023 na Karlově náměstí v Třebíči. Dopoledne patřilo mezinárodnímu MČR Rookie, tedy juniorů, ve kterém zvítězil Tim Anthofer, v dalším programu se potom divákům představilo 8 zástupkyň „něžného pohlaví“, aby divákům ukázaly, že i ony umějí ve světě sportovního dřevorubectví říci své. Na stupeň nejvyšší vystoupala Juliana Einfalt.

Ve finálové soutěži Pro Series potom v odpoledních hodinách nastoupilo 12 závodníků z celé republiky, kteří dosáhli nejlepších výsledků v kvalifikačních závodech, konaných v průběhu roku 2023. Divácká kulisa byla fantastická a hnala všechny borce k maximálním výkonům. Vítězem a králem českých sportovních dřevorubců se stal Martin Roušal.

 

Dopoledne patřilo juniorské kategorii a výsledky jednotlivých atletů napovídají, že se v Evropě v následujících letech máme na co těšit. Roste zde velmi silná mladá generace. Soutěže se zúčastnili, kromě českých atletů, i soupeři ze 4 zahraničních států, kteří k nám přijeli ze Švédska, Dánska, Německa a Polska. Zlato si po zásluze odnesl Tim Anthofer z Německa, na druhou příčku vystoupal Edvin Karlsson ze Švédska, třetí byl talentovaný český reprezentant Ivan Bambuškar.

 

Soutěž pokračovala závodem žen, kde si naše reprezentantky musely poradit s konkurencí ze Švédska, Rakouska a Německa. Na stupních vítězů se umístila na prvním místě Juliana Einfalt z Rakouska a ostatní dva stupínky ovládl rodinný klan děvčat Urbanových. Stříbro si odnesla Karolína Urbanová, třetí byla její maminka Věnceslava. Na pátém místě se ještě umístilo dvojče Karolíny, Jana.

Výkony juniorů a silných žen naladily diváky na hlavní část soutěžního dne.

Titul nejlepšího sportovního dřevorubce České republiky v soutěži STIHL TIMBERSPORTS® získal Martin Roušal a jako Mistr České republiky se tímto vítězstvím nominoval na Mistrovství světa 2023 ve Stuttgartu, které proběhne 3. - 4. listopadu v Porsche-Areně.

Jitka Brabcová

 

Aktualizováno Pondělí, 11 Září 2023 20:23