Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město se zbavuje stacionáře
Město se zbavuje stacionáře PDF Tisk Email
Úterý, 29 Srpen 2023 07:40

Služby Denního rehabilitačního stacionáře změní poskytovatele
Město Třebíč dlouhodobě zřizuje jedinou příspěvkovou organizaci v rámci sociálních služeb, kterou je Denní rehabilitační stacionář pro tělesně a mentálně postižené Třebíč. Všechny ostatní sociální služby na území města jsou zajištěny prostřednictvím neziskových organizací.

Jedná se o dlouholetou nesystémovost ve způsobu poskytování těchto služeb. Proto město přistoupilo ke změně. Služby poskytované Denním rehabilitačním stacionářem bude nově poskytovat Barevný svět, o.p.s., tedy organizace, která má dlouholeté zkušenosti s poskytováním registrovaných sociálních služeb klientům s mentálním a kombinovaným postižením, včetně služby denního stacionáře.

Do 31. prosince letošního roku zůstává poskytovatelem služeb Denní stacionář, Barevný svět bude služby poskytovat od 1. ledna 2024. Změna spočívá především v institucionálním ukotvení provozující organizace, rozsah poskytovaných služeb zůstane zachován.

V pondělí 28. srpna proběhla jednání se všemi zúčastněnými, tedy s ředitelkou a zaměstnanci Denního rehabilitačního stacionáře, s rodiči klientů stacionáře za účasti ředitele centra Barevný svět. Všichni přítomní byli seznámeni s plánovanou změnou tak, aby byla zajištěna potřebná kontinuita, kvalita poskytovaných sociálních služeb a spokojenost klientů a jejich rodinných příslušníků.

Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Úterý, 29 Srpen 2023 07:45