Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 13. srpna
Stíny 13. srpna PDF Tisk Email
Neděle, 13 Srpen 2023 09:43

Loupežné přepadení čerpací stanice

Žďárští kriminalisté pátrají po pachateli, který ve Velkém Meziříčí přepadl čerpací stanici. S žádostí o spolupráci při jeho dopadení se obracejí na veřejnost.

Ve čtvrtek 10. srpna přijali policisté na tísňovou linku oznámení o loupežném přepadení, ke kterému došlo na ulici Františky Stránecké ve Velkém Meziříčí. Kolem čtvrt na šest večer přišel maskovaný pachatel s nožem v ruce na čerpací stanici a vyžadoval po obsluze vydání finanční hotovosti, kdy tato z obavy o svůj život a zdraví muži peníze vydala. Poté pachatel z čerpací stanice utekl. Jednalo se o částku několik tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

Na místo byly okamžitě vyslány policejní hlídky a začaly po pachateli pátrat. Případ prověřují žďárští kriminalisté. Provedli ohledání místa činu, šetření a zadokumentování. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Po pachateli policisté intenzivně pátrají.

Policisté se obracejí zároveň na veřejnost s žádostí o spolupráci při objasňování tohoto závažného trestného činu. Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout informace k vypátrání pachatele, aby se obrátili na tísňovou linku 158. Uvítáme také jakékoli jiné informace směřující k objasnění případu.

Za spáchaný zvlášť závažný zločin loupeže hrozí pachateli trest odnětí svobody až na deset let.

Michaela Lébrová

 

 

Aktualizováno Úterý, 15 Srpen 2023 16:27