Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Infocentra ČEZ hlásí rekord
Infocentra ČEZ hlásí rekord PDF Tisk Email
Pondělí, 31 Červenec 2023 12:27

Přes 89 tisíc návštěvníků za první pololetí je nejvíc od dob pandemie

Do 9 míst nabitých zážitky přišlo o 2 % lidí více než v předcovidovém roce 2019. Tahouny zůstávají obě jaderné elektrárny Dukovany a Temelín a přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně. Bodují i speciály: virtuální ReakTour nebo mimořádné prohlídky elektráren. Za první pololetí dukovanské infocentrum navštívilo rekordních 18 001 návštěvníků.

Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany patří k nejnavštěvovanějším místům Vysočiny, které je možné navštívit v průběhu celého roku. V průběhu prázdnin jsou největším taháky virtuální brýle s ReakTour nebo mimořádné letní prohlídky do areálu elektrárny, které jsou až do konce prázdnin plně obsazené. Ve druhé polovině srpna mohou návštěvníci regionu spojit návštěvu informačního centra s projekcí největšího letního kina a autokina pod chladicími věžemi Jaderné elektrárny Dukovany.

Úspěch u návštěvníků mají všechna infocentra a elektrárny ČEZ, která se nadále řadí k největším turistickým magnetům v Česku. Letos od ledna do června jejich branami prošlo 89 619 návštěvníků. To je o téměř dva tisíce energetických nadšenců více než v dosud rekordním roce 2019, po kterém bohužel následovala protipandemická opatření.

 

Jiří Bezděk

 

Aktualizováno Pondělí, 31 Červenec 2023 12:32