Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zájem o sdílená kola v Třebíči roste
Zájem o sdílená kola v Třebíči roste PDF Tisk Email
Neděle, 11 Červen 2023 00:00

Za jízdy v červnu mohou lidé vyhrát krásné ceny

Už ve druhém měsíci používání sdílených kol v našem městě vzrostl počet jízd dvojnásobně. Kola NEXTBIKE jsou od začátku dubna k dispozici na čtyřiceti stanovištích. Oproti dubnu vzrostl počet uživatelů z 1.255 na 1.859, počet výpůjček z 2.077 na 4.014. Těchto více než čtyři tisíce výpůjček v květnu ušetřilo 880 kilogramů CO2.

Nejvíce využívané stanice pro půjčování i vracení kol jsou Karlovo náměstí, autobusové nádraží a Žerotínovo náměstí. Jeden z uživatelů si sdílené kolo v květnu půjčil hned sedmaosmdesátkrát.

Červnová soutěž o zajímavé ceny NEXTBIKE navazuje během celého června na výzvu Do práce na kole a vypsal soutěž o zajímavé ceny pro všechny, kdo použijí během celého měsíce sdílená kola. Registrace do výzvy je velmi jednoduchá. Lidé, kteří už aplikaci nextbike využívají, se registrací rovnou dostanou do slosování. Ti, kteří kolem kol zatím jenom procházejí, teď mají další motivaci sdílená kola vyzkoušet.

K jízdě lidem stačí pouze aplikace NEXTBIKE, která je ke stažení zdarma. Prvních patnáct minut použití kola dotuje město a pro uživatele je zdarma, každých dalších 30 minut jízdy stojí 25 korun. U elektrokol je cena půjčení 1,50 Kč za minutu. Všechna kola jsou vybavena GPS.

Veškeré informace k použití sdílených kol najdete na webu www.nextbikeczech.com, do výzvy se můžete registrovat na www.nextbikevyzva.cz.

Irini Martakidisová