Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 11. května
Stíny 11. května PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Květen 2023 08:04

Nález munice

V úterý 9. května přijali policisté před polednem oznámení o nálezu munice u obce Dešov. Nálezce objevil podezřelý předmět v lesním prostoru. Na místo vyjeli policisté a přivolán byl policejní pyrotechnik. Munici pyrotechnik zajistili a dělostřelecký zapalovač odvezl k odborné likvidaci.

Řidiči pod vlivem alkoholu

Ve středu 10. května zastavili policisté v Jaroměřicích nad Rokytnou kolem druhé hodiny ráno řidiče nákladního vozidla Scania, který jel po ulici Poděbradova. Policisté provedli u jednačtyřicetiletého řidiče dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,6 promile alkoholu.

Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

 

Pod vlivem alkoholu řídil vozidlo také sedmapadesátiletý řidič nákladního automobilu Man. V úterý 9. května jel sedmapadesátiletý muž před osmou hodinou dopoledne s vozidlem po silnici ve směru na Ocmanice. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Při dechové zkoušce řidiči naměřili hodnotu 0,62 promile alkoholu, opakovaná zkouška u něho prokázala ještě vyšší hodnotu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 15 Květen 2023 07:02