Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy TELEMANNIA VYSTOUPÍ V RÁMCI KRUHU PŘÁTEL HUDBY
TELEMANNIA VYSTOUPÍ V RÁMCI KRUHU PŘÁTEL HUDBY PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Duben 2023 00:00

 

Ve čtvrtek 13. 4. 2023 vystoupí od 18 hodin ve foyer divadla Pasáž duo Telemannia. Duo v sestavě Marta Kratochvílová (barokní traverso a pikola) a Marian Friedl (kontrabas) zahrají virtuózní skladby Georga Philippa Telemanna pro barokní příčnou flétnu za doprovodu jazzového hráče na kontrabas a přinesou jedinečné hudební setkání a nevšední inspiraci.

Když koncem 20. let 18. století komponoval Georg Philipp Telemann svých 12 fantazií pro flétnu, těžko si asi dokázal představit, že toto drobné, ale kompozičně mimořádné dílo se bude hrát ještě za tři sta let! Tím méně mohl předpokládat, že se jej v budoucnu ujmou společně hráčka na barokní příčnou flétnu Marta Kratochvílová a jazzový kontrabasista Marian Friedl. Cyklus původně vznikl jako soubor virtuózních skladeb bez doprovodu. V podání dua ovšem Marian Friedl dopsal k Telemannově partu nový hlas z pohledu jazzového hráče. V rámci spolupráce se ZUŠ Třebíč vystoupí před duem žák 4. ročníku II. stupně Jan Adam Onderka (zobcová flétna) a za klavírního doprovodu Karolíny Coufalové zahraje skladby Waldir Azevedo – Cavaquinho Seresteiro a Georg Philipp Telemann – Sonáta IV. - Grave.

Vstupenky jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 58/47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a online na www.mkstrebic.cz/e-vstupenky.

Eva Píšová

 

Aktualizováno Neděle, 09 Duben 2023 15:51