Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Miloš Mašek už není „socan“
Miloš Mašek už není „socan“ PDF Tisk Email
Pátek, 26 Listopad 2010 09:04

Bývalý starosta a později místostarosta města Třebíče, neúspěšný kandidát na senátora a Paroubkův chráněnec, ukončil své členství v ČSSD. Podle našich informací tak učinil dopisem stranickým orgánům ve městě. Naši informaci od zdroje blízkého vedení ČSSD potvrdil zastupitel Vladimír Malý. „ Ano, je to pravda,“ sdělil stručně. Mašek ukončil své členství, aniž by doplatil statisícový dluh na příspěvcích.

Miloš Mašek byl médii často spojován s kauzami neprůhledného zadávání veřejných zakázek, například v kauze nevýhodného prodeje pozemků na Vídeňském rybníku, kdy podepsal jednu s problematických kupních smluv, čímž mohl městu způsobit škodu v řádu desítek miliónů.

 Za jeho funkčních období však docházelo i k dalším diskutabilním rozhodnutím. Odpuštění pokuty firmě LIMA REAL, prodlužování termínů vyhotovení a navyšování ceny u mnoha zakázek. Jeho působením v dozorčí radě Vodárenské a.s. se podle tvrzení Pavla Heřmana zabývá Policie ČR. I když jsou jeho pochybení evidentní, nové zastupitelstvo města ho dosud neodvolalo z vedení svazku obcí, kde reprezentuje Třebíč, což podmiňuje právě jeho členství ve jmenované akciové společnosti.

František Ryneš 

Aktualizováno Neděle, 12 Prosinec 2010 15:00