Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Velký úklid města začne koncem března
Velký úklid města začne koncem března PDF Tisk Email
Pondělí, 13 Březen 2023 07:43

Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči informuje, že od pondělí 20. března začne v našem městě tradiční jarní blokové čištění. Termín dokončení je naplánován na 5. května. Před samotným blokovým čištěním budou uklizeny také chodníky a silnice, nezařazené v harmonogramu. To jsou zejména silnice v trasách Městské autobusové dopravy a chodníky kolem páteřních tahů do města.

Úklidové firmy budou čistit město podle časového rozvrhu, vždy v době od 7 do 17 hodin. Nejméně týden před začátkem čištění budou komunikace a parkoviště v jednotlivých ulicích označeny přenosnými dopravními značkami Zákaz stání nebo Zóna s dopravním omezením, s napsaným textem dle doby platnosti.
Provozovatelé, řidiči a majitelé vozidel jsou povinni odstranit svoje auta z komunikacedo doby začátku čištění. Odbor komunálních služeb města a provádějící firmy žádají občany, aby ve vlastním zájmu ve  dnech čištění na komunikacích neparkovali, jinak se vystavují nepříjemnostem spojeným s odtahem vozu.

Komu bude vozidlo odtaženo, ať se obrátí na městskou policii, Bedřicha Václavka 59/11, telefon 568 896 383. Cena za odtah auta je 1.500 korun za nedokončený odtah, 3 tisíce za dokončený a 5 tisíc korun zaplatí ten, kdo si nechá auto vrátit zpět.
Tabulku s rozpisem denního čištění najdou lidé také na městském webu, v sekci Informace pro občany.
Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Pondělí, 13 Březen 2023 07:54