Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Další z „uhrovců“ odvolán z funkce
Další z „uhrovců“ odvolán z funkce PDF Tisk Email
Čtvrtek, 25 Listopad 2010 08:26

Rada města Třebíč se činní. Po okamžitém vyhazovu pisálka Milana Krčmáře, který stejně dostal od minulého starosty Uhra pěkné výslužné, nyní padla další oběť. Ředitelka MKS Třebíč Hana Štěpničková si balí saky paky a půjde jinam. Hana Štěpničková, která vyhrála výběrové řízení po „odejité“ Jaromíře Hanáčkové, vlastně dopadla stejně jako její předchůdkyně. Po volbách je opět vše jinak.
Oficiální zdůvodnění radnice zní: jiné představy Štěpničkové a rady městy o řízení kultury ve městě. I když se Štěpničková diví a odvolává na slib vedení radnice, že bude pokračovat ve své funkci, ostatní zdravě smýšlející se nediví, mnozí změnu vítají. Štěpničková je členkou „mastnovské“ ODS, kam vstoupila v čase výběrového řízení, což bylo určitě účelové. Mimochodem, před minulými volbami dělala část kampaně Ivo Uhrovi, takže asi něco za něco. Výběrové řízení vyhrála i přes nesplnění požadavku čistého lustračního osvědčení, neboť jak známo, byla spolupracovníkem STB (krycí jméno Hanka). Paní Hana doložila jen čestné prohlášení, čestnost netřeba komentovat.

Její nástup do funkce začal dnes už legendárním otevíráním oken kanceláře a vyháněním „ducha“ Jaromíry Hanáčkové. Okamžitě se musel vyhodit i všechen slušný nábytek a zakoupit komplet nový! O tom, jak házela klacky pod nohy Pavlu Heřmanovi při pořádání Operního festivalu, se také napsalo mnoho. Jiiné to nebylo ini pro ostatní zástupce opozice. O úpadku kulturního žití v Třebíči ví taky každý občan. Využít potencionálu UNESCO Štěpničková neuměla a tak turistů kvapem ubývalo. Do programu kultury ale naopak často patřila travesti show. O stálé divadelní scéně si třebíčské publikum mohlo jen nechat zdát. To co jinde funguje v barech a diskotékách, to se v Třebíči představovalo jako vrchol kultury!  Jen naivní člověk si mohl myslet, že bude Štěpničková pokračovat ve funkci i nadále. Jedno je jisté. Většině zaměstnanců se uleví a tak si oddechnou. Dle mnohých se dají její chaotické a gubernátorské manýry srovnat s manýry bývalých radních. Inu, měla se kde učit. Věřme, že si radnice vybere zdatného nástupce, který zlepší jak kulturu, tak přivede do města více turistů. Dočasně byl vedením MKS pověřen Karel Pyšný, vedoucí ekonom MKS. Úmysl přihlásit se do výběrového řízení již deklarovala Jaromíra Hanáčková.

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 06 Prosinec 2010 15:54