Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Konference Rozhodování a odpovědnost
Konference Rozhodování a odpovědnost PDF Tisk Email
Úterý, 23 Listopad 2010 08:41

Pod záštitou senátora Vítězslava Jonáše (ODS) a poslankyně parlamentu Anny Putnové (TOP 09, na obr. Františka Ryneše) proběhla v třebíčském divadle Pasáž zajímavá konference. Rozhodování a odpovědnost z různých úhlů pohledu pojala celá řada přednášejících. Mezi nejhodnotnější příspěvky patřila jistě přednáška Doc. Ludmily Muchové z Jihočeské univerzity, která se zamýšlela nad etickou dimenzí vysokoškolské didaktiky a pak zejména přednáška Doc. Anny Punové, děkanky podnikatelské fakulty MU v Brně, na téma podnikatelské etiky.

 

Ani ostatní příspěvky nevybočily z nadprůměru. Úroveň konference si velmi pochvaloval i rektor Západomoravské vysoké školy, která hodnotnou akci pořádala. „Přesvědčili jsme se, že jdeme správnou cestou. Měsíc listopad bude ve znamení konferencí i v příštích letech,“ prozradil rektor Ing. Pavel Doležal.

Západomoravská vysoká škola o.p.s. má nyní více než 650 studentů. Navíc poprvé otevřela i zájmové studium (nejen) pro starší generaci – universitu třetího věku. Tu navštěvuje ve středu večer dalších 170 zájemců o vědění. Hrdost nad tím, že se právě Třebíč může pochlubit první vysokou školou se sídlem na území kraje Vysočina, vyjádřil senátor Vítězslav Jonáš. A že ho program konference zaujal svědčí skutečnost, že byl přítomen téměř všem přednáškám. Dlužno podotknout, že na rozdíl od několika koaličních zastupitelů, kteří vesměs vydrželi jen do první přestávky.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 02 Prosinec 2010 08:27