Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Sbírka vynesla více než 72 tisíc
Sbírka vynesla více než 72 tisíc PDF Tisk Email
Sobota, 28 Leden 2023 00:00

Výtěžek vánoční sbírky bude pomáhat

Ve středu 25. ledna předal starosta Pavel Pacal a místostarosta Miloš Hrůza výtěžek vánoční sbírky Oblastní charitě Třebíč, na podporu Rané péče. Symbolický šek v hodnotě 72.066 korun předali pánové koordinátorce Rané péče, Danuši Soldánové.

Do tradiční Vánoční sbírky přispívali lidé od 27. listopadu 2022 do 9. ledna 2023 a to jak přispěním do pokladničky pod vánočním stromem na Karlově náměstí, tak na speciální účet sbírky. Součástí vybraných peněz pro dobrou věc je také více než 18 tisíc korun, které darovali zastupitelé Třebíče na prosincovém zastupitelstvu.

„Letos se lidem podařilo darovat rekordní sumu. Většinou se částka pohybovala kolem čtyřiceti nebo padesáti tisíc. Jménem města chci všem lidem, kteří do vánoční sbírky přispěli, srdečně poděkovat,“ uvedl starosta Pavel Pacal.

 

Výtěžek sbírky použije Raná péče na realizaci Víkendového pobytu pro rodiny s dětmi s postižením a k další podpoře rodin, které služby Rané péče využívají.

Raná péče Třebíč je terénní sociální služba, která poskytuje odbornou pomoc rodinám s dětmi se specifickými potřebami, s postižením (tělesným, mentálním a kombinovaným) nebo ohrožením ve vývoji. Pracovníci Rané péče poskytují služby v přirozeném prostředí dítěte a podporují celou rodinu.

Irini Martakidisová

 

 

Aktualizováno Pátek, 27 Leden 2023 14:59