Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na Nový rok začíná Tříkrálová sbírka
Na Nový rok začíná Tříkrálová sbírka PDF Tisk Email
Sobota, 31 Prosinec 2022 00:00

Charita Česká republika pořádá od 1.–15. ledna 2023 po celém území naší republiky 23. ročník Tříkrálové sbírky.

Oblastní charita Třebíč ji zajišťuje v třebíčském okrese a přichystala pro ni 543 pokladniček. K obcházení domácností na venkově i ve městech vyšle přes 1 500 koledníků. Přípravy jsou téměř hotovy, všechny potřebné věci ke sbírce byly již koordinátorům v obcích během prosince rozvezeny, město Třebíč ještě není plně obsazeno.  „Kdo by nám zde chtěl s koledováním pomoci, může se přihlásit na tel. 736 529 300 nebo 775 179 314, příp. na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Nové posily vítáme, třebíčských ulic je hodně,“ říká nová koordinátorka sbírky v třebíčské Charitě Bc. Marta Valová a pokračuje: „Pro naše koledníky máme radostnou zprávu, že je za odměnu opět čeká filmové představení v třebíčské Pasáži.“

„Tentokrát se ze zdravotních důvodů osobně nezapojím do koledování, což mne velmi mrzí,“ sděluje ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek a dodává: „Úsilí koledníků a průběh sbírky však budu sledovat a podporovat modlitbou. Prosím všechny o vlídné přijetí našich malých i velkých pomocníků, a také o příspěvek do pokladničky, který nám umožní pomáhat lidem v nouzi a řešit různé palčivé problémy. Děkuji všem, kdo jsou nám příznivě nakloněni.“  Akce spojené s Tříkrálovou sbírkou:

2. 1. 2023 v 14.00 h. se koná slavnostní mše sv. v katedrále na Petrově v Brně, která slavnostně zahájí Tříkrálovou sbírku v celé brněnské diecézi.

4. 1. 2023 v dopoledních hodinách zavítá královská skupinka pracovníků Oblastní charity Třebíč na radnici na Karlově i Masarykově náměstí v Třebíči

5. 1. 2023 navštíví tito tři králové Jadernou elektrárnu Dukovany, kde se kolem poledne uskuteční tradiční tříkrálové zpívání a koledování před jídelnou

6. 1. 2023 v 16.30 h. bude v Třebíči – bazilice sloužena slavnostní mše sv. spojená s Žehnáním koledníkům Tříkrálové sbírky na Třebíčsku. Pak na ně čeká drobný dárek a občerstvení.

Další doprovodné akce k Tříkrálové sbírce o víkendu:

7. 1. 2023 – Náměšť n. Osl. – tradiční Tříkrálový průvod na Masarykově náměstí od 10.00 h.

7. 1. 2023 Plavba pro Charitu se třemi králi na palubě. Loď vyplouvá ve 13.00 z přístaviště v Kramolíně.

8. 1. 2023 Tříkrálová vycházka na Babylon, zahájení ve 13.00 hodin u OÚ v Kramolíně troubením trubačů

8. 1. 2023 - tradiční Tříkrálový koncert (od 18.00 hod. přenos na ČT1 z Městského Divadla Brno) je poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncertem tradičně provází Martina Kociánová a Jan Čenský.Pro ty, kteří chtějí podpořit Tříkrálovou sbírku, ale koledníci je třeba nezastihli doma, nebo se k nim domů nedostali, existují i další možnosti přispění:

1)      Do on-line kasičky na https://www.trikralovasbirka.cz/ - zadat Třebíč, nebo 674 01 pro přispění Oblastní charitě Třebíč.

2)  Převést peníze bezhotovostně přímo na účet Tříkrálové sbírky 66008822/0800, 
variabilní symbol
777966600 (pro Oblastní charitu Třebíč).
K platbě je možné využít i QR kód umístěný na www.trebic.charita.cz

Záměry využití Tříkrálové sbírky 2023 v Oblastní charitě Třebíč

Finanční prostředky plánuje použít:

· na pomoc rodinám s dětmi s postižením a ohrožením ve vývoji

· na podporu rodin v těžké životní situaci

· na pořízení auta pro domácí zdravotní péči

· na zastřešení vchodu u budovy Domácího hospice sv. Zdislavy

· na opravu nájezdů pro vstup do budovy Domovinky

· vybudování bezbariérového vstupu do budovy Stacionáře Úsměv Třebíč

· na podporu dětí a mládeže – prevenci rizikového chování

Marta Valová