Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Opozice: není to cenzura?
Opozice: není to cenzura? PDF Tisk Email
Pátek, 19 Listopad 2010 13:17

Nové vedení radnice nepustilo do tisku listopadové vydání Třebíčského zpravodaje. Toto pokleslé periodikum redigoval Milan Krčmář a redakční radou prohlásila rada města sama sebe. Tehdejší opozice zpravodaj dlouhodobě kritizovala za jeho tendenční obsah a vysoké náklady na jeho výrobu. Na zakázku měsíčník nevalné kvality vyrábí společnost Yashica s.r.o., která též dostala od minulého vedení radnice do nájmu reklamní plochy a sídlo společnosti na více než desetiletí. Vadou na kráse zpravodaje byla také nemožnost prosazení příspěvku opozičních zastupitelů.

 

Pavlu Heřmanovi v „zabaveném“ vydání vadil článek Ivo Uhra (ODS), ve kterém hodnotí vznik nové koalice a další článek, který prý na něm nenechal nitku suchou. Před volbami sice Pavel Heřman proklamoval zrušení radničního zpravodaje, ale nyní se zdá, že svůj postoj radikálně mění. Není nad periodikum pod vlastním přímým vlivem.

V této souvislosti byl s okamžitou platností „postaven mimo službu“ bývalý redaktor Milan Krčmář (ODS). Třebíčský zpravodaj bude zatím připravovat František Jůza, pracovník Městského kulturního střediska. Současně bude zastávat i práci tiskového mluvčího města Třebíče.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 06 Prosinec 2010 15:55