Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy TRADIČI VÁNOČNÍ KONCERT CIMBAL CLASSIC
TRADIČI VÁNOČNÍ KONCERT CIMBAL CLASSIC PDF Tisk Email
Středa, 30 Listopad 2022 08:08

Brněnská nadžánrová kapela Kateřiny a Dalibora Štruncových (mj. houslistka a cimbalista skupiny Javory sourozenců Ulrychových) patří už téměř třicet let mezi stálice a nejosobitější uskupení české folkové a alternativní hudební scény.

Tradiční vánoční koncert vás v Národním domě v neděli 4. prosince od 19 hodin pohladí nejen svou neopakovatelnou atmosférou a původní písňovou tvorbou souboru, ale samozřejmě i moravskou a českou vánoční hudbou vycházející převážně z lidových tradic.

Svých „30 let laskavé hudby“ oslaví Cimbal Classic nejenom jubilejními koncerty, ale také představením nejnovějšího Dvoj CD, které bude hudební rekapitulací uplynulých třiceti let, obohacené novinkovými bonusy. Letošní vánoce okoření i uvedení zpěvníku potažmo knihy, která vedle písní zachycuje i podstatné momenty ze života kapely.

Právě nové písně společně s málo známými, neotřelými, ale o to krásnějšími a zemitějšími koledami převážně z Valašska budou patřit k pilířům nového adventního programu Cimbal Classiku v roce 2022.

 

Štruncův autorský rukopis a zpěv jeho ženy Kateřiny dělají z Cimbal Classiku nezaměnitelný soubor, který se samozřejmě opírá i o další šikovné muzikanty.Všichni členové skupiny jsou součástí i dalších renomovaných,profesionálních hudebních uskupení. V kapele spolu hrají Češi i Slováci a obvykle vystupuje v šestičlenném složení: Katku a Dalibora Štruncovy coby pilíře a pěvecké frontmany kapely doplňují hobojista a sopránsaxofonista Rastislav Kozoň, violistka Katka Kovaříková, basista Marek Švestka a mandolinista Martin Krajíček. Dnešní Cimbal Classic, to je hudba ovlivněná folkem, folklórem, ale i vážnou hudbou plující někde na rozhraní těchto menšinových žánrů.

Vstupenky jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč – tel.: 568 610 013 nebo přes e-vstupenku na www.mkstrebic.cz

Jaroslava Burketová

 

Aktualizováno Středa, 30 Listopad 2022 08:11