Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vánoční Třebíč bude jedinečná
Vánoční Třebíč bude jedinečná PDF Tisk Email
Pátek, 25 Listopad 2022 08:58

Výzdobou i kulturním programem

Po dvou letech se svátečně rozsvítí Karlovo náměstí v Třebíči a nebude chybět bohatý kulturní program. Pauzu způsobila jak rekonstrukce náměstí, tak opatření v době covidu. Letošní adventní a vánoční čas si budou moci Třebíčané vychutnat konečně bez omezení.

„Přejeme si, aby si lidé mohli užít procházky sváteční Třebíčí, kulturní program a nákupy ve vánočních stáncích na náměstí. Aby mohli nasát hřejivou předvánoční atmosféru společně. Procházka vánoční Třebíčí bude letos ještě o něco hezčí. Kromě už známých světelných dekorací z předchozích let přibydou 3D motivy v Borovině, na Hrádku, na samotném náměstí ale i na řece Jihlavě, městem bude projíždět vánoční autobus. A protože pohádkové Vánoce nejvíc ocení ti nejmenší, na náměstí bude kromě vánočního stromu také vánoční kolotoč, tradiční betlém i krásné fotokoutky. Procházku na Hrádku i po náměstí zpříjemní občerstvení s horkým punčem, svařákem a dalšími dobrotami,“ popsal nadcházející dny starosta Třebíče Pavel Pacal.

Město bude znovu opakovat krásnou akci z loňského roku s názvem Třebíčský ježíšek. V průchodu mezi Karlovým a Komenského náměstím bude od pátku 25. listopadu stát stromeček s přáníčky osamělých babiček a dědečků z domovů pro seniory a z pečovatelské služby, kterým lidé budou moci splnit jejich vánoční přání. „Stačí si vybrat, které přání chcete splnit. Dáreček koupit a do 9. prosince přinést na Městský úřad, na tiskové oddělení. My pak zajistíme předání dárečků,“ doplnil Pavel Pacal. Pro klienty domovů pro seniory bude město už tradičně 20. prosince pořádat jízdu vánoční Třebíčí. Také letos bude pro tento účel vypraven autobus z domovů v ulici Kubešova, Koutkova a Manž. Curieových.

 

Vánoční Třebíč si lidé budou moci užít od první adventní neděle 27. listopadu, kdy bude na Karlově náměstí od 13 hodin probíhat adventní jarmark, doplněný od 15 hodin kulturním programem. Vyvrcholením bude rozsvícení vánočního osvětlení v 17 hodin, doprovázené vánočními koledami z městské věže, v podání trumpetového souboru ZUŠ Třebíč.

Od 28. listopadu do 7. prosince bude v dřevěných stáncích na Karlově náměstí výstava výrobků dětí z dílen mateřských škol. 5. prosince v 16:30 čeká hlavně děti Mikulášská nadílka, s pohádkou Když čertům rostou křídla, v podání divadelního spolku Ampulka a také adventní jarmark v budově radnice od 10 do 16 hodin.

Od 9. do 22. prosince budou na Karlově náměstí vánoční trhy, denně od 10 do 19 hodin, doplněné vždy od 16:30 kulturním programem. Součástí náměstí bude Ježíškova pošta přímo ve stánku na náměstí, vánoční dílničky pro děti i prodej kaprů od 20. do 22. prosince.

„Na Štěpána si dáme společně Štěpánský punč s hudebním programem, a to od 14 do 15 hodin a Nový rok odstartujeme Novoročním ohňostrojem na Strážné hoře, kde byl už v loňském roce. Výhodou této lokality je, že je ohňostroj vidět téměř z každého koutu Třebíče,“ uvedl starosta Pavel Pacal.

Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Pátek, 25 Listopad 2022 09:01