Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stále více lidí nemá na základní potraviny, Sbírka potravin může pomoci
Stále více lidí nemá na základní potraviny, Sbírka potravin může pomoci PDF Tisk Email
Pátek, 11 Listopad 2022 09:40

V sobotu 12. 11. 2022 se v celé republice koná podzimní kolo Sbírky potravin a každý při ní může přispět svým darem trvanlivých potravin a drogerie lidem v nouzi. Oblastní charita Třebíč se sbírky účastní v hypermarketu KAUFLAND v Třebíči, v areálu STOP SHOP na Spojovací ul. 1345. Pracovníci a dobrovolníci Charity oblečeni v zelených zástěrách s logem Sbírky potravin zde budou přijímat darované zboží od 8–18 hod. Jak bude sbírka probíhat?

U vchodu do prodejny si na stolcích charitních pracovníků zákazníci mohou vyzvednout letáček s doporučením, které zboží nejvíce potřebujeme. Rádi poradíme a odpovíme na dotazy. Kdo se rozhodne do Sbírky přispět, vloží vybrané zboží do svého nákupního košíku, zaplatí je u pokladny, a za pokladnou pak nákup, který chce věnovat, přendá do vozíků označených „Sbírka potravin“, u nichž budou přítomni pracovníci Charity.

Prosíme pouze o TRVANLIVÉ potraviny, které je možno déle skladovat.

Co konkrétně nakoupit:

· konzervy – masové, paštiky, olejovky

· instantní polévky

· těstoviny, rýže (nejlépe ve varných sáčcích), luštěniny

· trvanlivé mléko

· kečup, olej

· dětské výživy, krupička, sušené mléko a instantní kaše…

· dětské pleny…

·         hygienické potřeby (mýdla, šampony, zubní pasty, kartáčky, mycí a čistící prostředky, SAVO, toaletní papír...)

Komu naše sbírka pomůže?

Především rodinám a matkám s dětmi v tíživé situaci, lidem bez domova z azylových domů v Třebíči, osobám v akutní nouzi, s nimiž se setkávají pracovníci Charitní záchranné sítě.

Charitní záchranná síť už několik let pomáhá lidem, kteří nemají prostředky na základní potraviny a potřeby osobní hygieny. Stát sice na současné zvyšování cen reaguje úpravami systému sociálních dávek; osamělí senioři, vícečetné rodiny, rodiny samoživitelů a samoživitelek se i přesto dostávají do akutní nouze. Lidem v nouzi na území okresu Třebíč pomáhá třebíčská Charita dlouhodobě. Zřizuje sociální služby, jejichž cílem je vyjití z krize a změna životního příběhu lidí v nouzi. Naše záchranná síť je službou, která je pomáhá nasměrovat k účinné pomoci, v odůvodněných případech jim poskytuje i potravinovou a materiální pomoc,“ vysvětluje koordinátor sbírky a pracovník Charitní záchranné sítě v Oblastní charitě Třebíč Michal Saidl a pokračuje: „V současnosti zaznamenáváme neustálý nárůst potřebných lidí, kteří se na nás obracejí o radu i o pomoc. Během letošního roku jsme poskytli potraviny a základní hygienické potřeby již více než dvěma stům žadatelů, a nyní se již potýkáme s nedostatkem základních potravin a drogerie. Proto se opět připojujeme k podzimní Sbírce potravin a věříme, že nám pomůže zásoby doplnit.“

„Prosíme o solidaritu s osobami v tíživé životní situaci. Darujte jim část svého nákupu. Všem, kteří si v sobotu udělají čas a přijdou nakoupit pro naše potřebné, velmi děkujeme,“ uzavírá Michal Saidl.

Michal Saidl