Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy 10. Stíny listopadu
10. Stíny listopadu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Listopad 2022 22:04

Objasnili krádeže

Policisté objasnili dva případy krádeží v obchodech, k jednomu došlo v Moravských Budějovicích a k druhému v Třebíči. Provedeným šetření zjistili, že pachatelem je v obou případech devětadvacetiletý muž. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který byl v minulosti potrestán za různorodou trestnou činnost, včetně majetkové. V Třebíči se krádeže dopustil v druhé polovině září. V dopoledních hodinách odcizil lahev alkoholu v obchodním domě na ulici Brněnská a z místa utekl. V první polovině října přišel po páté hodině večer do prodejny v Moravských Budějovicích, kde vzal holicí strojek, náhradní hlavice, laky na nehty a další zboží. Krádeží věcí způsobil škodu za bezmála deset tisíc korun. V obou případech policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu krádeže a vedou ve věci zkrácené přípravné řízení.

Řidič pod vlivem alkoholu

Ve středu 9. listopadu zastavili policisté v Náměšti nad Oslavou před osmou hodinou ráno vozidlo VW Passat, které jelo po ulici Nádražní.

Třiašedesátiletý muž při kontrole nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že o něj přišel na konci října. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu kolem jednoho promile alkoholu, stejné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Požití alkoholu před jízdnou řidič i přiznal. Policisté mu zakázali další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy, které policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 14 Listopad 2022 12:59