Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Komentované prohlídky památek UNESCO
Komentované prohlídky památek UNESCO PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Říjen 2022 00:00

V pátek 28. října připravilo Městské kulturní středisko rozšířené komentované prohlídky památek UNESCO - baziliky svatého Prokopa a Zadní synagogy. Standardní prohlídky budou obohaceny o běžně nepřístupný prostor nebo o taneční vystoupení. Na bazilice se návštěvníci mohou vydat na trpasličí galerii, běžně nepřístupný románský ochoz kolem kněžiště. Taneční soubor Yocheved ze Základní umělecké školy v Třebíči zatančí na začátku prohlídek v Zadní synagoze.

„Návštěvníci se na prohlídky v bazilice mohou těšit v pátek 28. října vždy v 9, 10, 11, 13 14 a 15 hodin. Prohlídky v Zadní synagoze začínají ve 13, 14, 15 a 16 hodin, “ informuje Leona Saláková z informačního centra u Zadní synagogy. Trpasličí galerie třebíčské baziliky je jediná dochovaná románská galerie na území Česka, podobné mají kostely v západní a jižní Evropě. „Z důvodu unikátnosti je přístupná pouze několikrát do roka. Vystoupení souboru Yocheved přibližuje tradice židovské komunity a její kulturu,“ zve na obě prohlídky Leona Saláková.

Prodloužený víkend je také poslední možností, kdy navštívit všechny památky v Třebíči, celoročně je přístupná bazilika sv. Prokopa, Zadní synagoga s Domem Seligmanna Bauera a Muzeum Vysočiny. Městská věž, větrný mlýn a vodojem na Strážné hoře mohou zájemci navštívit od začátku dubna do konce října.

 

„Počet osob ve skupině je omezený, proto je nutná rezervace prohlídek v bazilice sv. Prokopa i na Zadní synagoze,“ uzavírá pozvánku do Třebíče Leona Saláková. Bazilika sv. Prokopa: 568 610 022, 777 746 982, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Zadní synagoga: 568 610 023, 775 707 506, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Václav Prchal

 

Aktualizováno Sobota, 22 Říjen 2022 08:51