Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zastupitelé zvolili starostu, místostarosty i radu města
Zastupitelé zvolili starostu, místostarosty i radu města PDF Tisk Email
Pátek, 21 Říjen 2022 09:09

Ve čtvrtek 20. října 2022 se ve čtyři hodiny odpoledne sešli nově zvolení zastupitelé na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Třebíče, které se konalo v zasedací místnosti budovy městského úřadu na Masarykově náměstí.

Ještě před ustavujícím zastupitelstvem se dva zvolení zastupitelé vzdali mandátu. Místo Jaroslava Bohutínského zasedl do zastupitelské židle Zdeněk Kratochvíl a Antonína Mládka nahradila Renata Špačková. Po složení slibu jednotlivých členů zastupitelstva proběhla veřejná volba starosty, místostarostů a dalších členů městské rady.

Starostou byl zvolen Pavel Pacal, který stál v čele města i v uplynulém volebním období. První místostarostou byl zvolen Miloš Hrůza, dalšími zvolenými místostarosty se stali Pavel Janata a Pavel Franěk.

Zastupitelé odsouhlasili, že rada města bude mít devět členů. V radě kromě starosty a místostarostů, kteří jsou radními z titulu svých funkcí, zasednou Jaromíra Hanáčková, Zuzana Kratochvílová, Tomáš Chlachula, Eva Vaňková a Jan Urbánek.

 

Zároveň zastupitelé svěřili místostarostům některé úkoly v samostatné působnosti města. Místostarosta Miloš Hrůza bude mít ve své gesci oblast investic, správy majetku města a kulturu. Místostarosta Pavel Janata oblast památkové péče a památky UNESCO, odpadové hospodářství a veřejnou zeleň, dopravu a městskou autobusovou dopravu. Místostarosta Pavel Franěk sociální oblast a prorodinnou politiku, komunální služby, sport a volnočasové aktivity. Ostatní oblasti – finance, školství, rozvoj města, vodovody a kanalizace, krizové řízení, kancelář vedení města, interní audit a vnější vztahy budou v kompetenci starosty města Pavla Pacala.

Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Pátek, 21 Říjen 2022 09:12