Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. října
Stíny 5. října PDF Tisk Email
Středa, 05 Říjen 2022 00:00

Řidič pod vlivem drog

V pondělí 3. října krátce po desáté hodině dopoledne zastavili policisté osobní automobil Audi A4 na ulici Spojovací v Třebíči. Policisté provedli u čtyřiadvacetiletého řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na kokain. Následně byl muž vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení, s čímž souhlasil. Dechová zkouška u něj byla negativní. Policisté muži zakázali další jízdu. Výsledek toxikologického zkoumání ukáže, zda se muž bude zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykového látky nebo z přestupku na úseku dopravy.

 

Přestupky v dopravě

Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč zastavili v pondělí 3. října před desátou hodinou dopoledne na silnici I/23 ve směru jízdy na obec Vladislav osobní automobil Škoda Octavia. Dvaačtyřicetiletý řidič byl policisty kontrolován z důvodu překročení rychlosti mimo obec.

Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla a dále ho vyzvali k podrobení se dechové zkoušce. Provedená dechová zkouška vykazovala hodnotu 0,36 promile alkoholu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a přiznal požití alkoholu. V další jízdě již pokračovat nesměl. Dvaačtyřicetiletý řidič je nyní podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy.

 

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Neděle, 09 Říjen 2022 19:05