Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. září
Stíny 12. září PDF Tisk Email
Pondělí, 12 Září 2022 06:58

Řídil auto přes uložený zákaz a odmítl test na drogy

Ze spáchání trestného činu je podezřelý pětatřicetiletý muž, který řídil u obce Želetava vozidlo, i když to má zakázáno. V sobotu 10. září krátce po deváté hodině večer jel s vozidlem Škoda Octavia a následně ho zastavila hlídka. Při kontrole řidiče policisté zjistili, že má od ledna letošního roku na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Tento by mu měl skončit letos v polovině října. Dále se muž odmítl podrobit testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou, stejně jako lékařskému vyšetření. Dechová zkouška u něj byla negativní. Muž v další jízdě pokračovat nesměl. Policisté vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Také je muž podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku
dopravy.

Havárie cyklisty

V sobotu 10. září jel po osmé hodině večer v Moravských Budějovicích sedmapadesátiletý cyklista na jízdním kolem. Cyklista se nechoval ohleduplně a ukázněně, nepřizpůsobil své chování svým schopnostem, následkem čehož havaroval.

Při dopravní nehodě se cyklista zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl převezen na ošetření do nemocnice. Cyklista byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce, kterou bezdůvodně odmítl. Také se odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Cyklista je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání. Dopravní nehodu policisté dále šetří.

 

Michaela Lébrová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 15 Září 2022 08:35