Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. srpna
Stíny 28. srpna PDF Tisk Email
Neděle, 28 Srpen 2022 20:32

Opilý řidič

Ve čtvrtek 25. srpna zastavili policisté v obci Mohelno vozidlo, které překročilo nejvyšší dovolenou rychlost jízdy. Řidič automobilu Ford Mondeo jel po poledni ve směru od Dukovan a policisté u vozidla naměřili rychlost 66 km/h. Při kontrole dále zjistili, že je řidič opilý. Dvaapadesátiletému muži při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,87 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté opilému řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále se řidič dopustil přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Řidička byla pod vlivem drog

Ve čtvrtek 25. srpna odhalili policisté v Třebíči řidičku, která usedla za volant pod vlivem drog. Před jedenáctou hodinou dopoledne jela pětadvacetiletá žena s vozidlem VW Polo po ulici Okrajová.

Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test byl u ní pozitivní na amfetamin a požití drog před jízdou žena přiznala. Lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítla podrobit a při kontrole nepředložila řidičský průkaz. V další jízdě řidička již nesměla pokračovat, je podezřelá ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 31 Srpen 2022 06:40