Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. srpna
Stíny 22. srpna PDF Tisk Email
Pondělí, 22 Srpen 2022 15:04

Řídil vozidlo i přes vyslovený zákaz

Policisté z obvodního oddělení z Náměště nad Oslavou v rámci běžného výkonu služby kontrolovali ve čtvrtek v nočních hodinách osobní vozidlo Škoda Octavia. Řidič s vozidlem projížděl po jednadvacáté hodině ulicí Třebíčská v Náměšti nad Oslavou. Policisté při silniční kontrole pětatřicetiletého řidiče zjistili, že muž má vyslovený zákaz řízení všech druhů motorových vozidel. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s nedativním výsledkem. Poté řidiče vyzvali, aby se podrobil testu na případnou přítomnost omamných a psychotropních látek, což řidič bezdůvodně odmítl. Policisté muže vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve

Jednaosmdesátník se těžce zranil

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 19. srpna kolem patnácté hodiny oznámení o dopravní nehodě, která se stala na účelové pozemní komunikaci v katastru obce Opatov na Třebíčsku. Jednaosmdesátiletý řidič motocyklu Kymco projížděl po komunikaci ve směru od obce Opatov.

Z dosud nezjištěných příčin náhle vybočil vlevo ze směru své jízdy v době, kdy byl předjížděn řidičem vozidla Ford. Přitom došlo ke střetu levé části řídítek motocyklu s pravou zadní částí vozidla Ford. Po střetu vozidla a motocyklu došlo k pádu motocyklu i motocyklisty na vozovku, Muž, který neměl při jízdě na hlavě nasazenou ochrannou přilbu, při dopravní nehodě utrpěl těžké zranění, se kterým musel být letecky transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby do nemocnice v Brně v Bohunicích. K jinému zranění osob při dopravní nehod nedošlo. U řidiče osobního vozidla provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na zúčastněných vozidlech v celkové výši 15 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody a míru zavinění prověřují policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pátek, 26 Srpen 2022 06:22