Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. srpna
Stíny 10. srpna PDF Tisk Email
Středa, 10 Srpen 2022 00:00

Je podezřelý ze tří trestných činů

Ze spáchání tří trestných činů je podezřelý pětadvacetiletý muž z Třebíčska, který řídil auto opilý, přes uložený zákaz a navíc ještě bez vědomí majitele vozidla. Řidiče automobilu Multicar policisté zastavili v neděli 7. srpna před osmou hodinou večer na silnici v obci Pálovice. U muže při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,21 promile alkoholu. Dále policisté zjistili, že má řidič soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do začátku příštího roku. Provedli také kontrolu vozidla. Policisté zjistili, že automobil užil k jízdě neoprávněně, bez vědomí jeho majitele.

Řidiče policisté odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Vozidlo si převzal majitel. Pětadvacetiletému muži sdělil policejní inspektor na základě shromážděných důkazů podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Opilý měl téměř tři promile alkoholu

V pondělí 8. srpna byli policisté v Jemnici po šesté hodině večer přivoláni k obchodnímu domu, kde ležel na parkovišti bezvládně opilý muž. Policisté zjistili, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,74 promile alkoholu. Opilý muž nebyl schopen samostatné chůze a postarat se sám o sebe. Policisté ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 15 Srpen 2022 09:39