Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 2. srpna
Stíny 2. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 02 Srpen 2022 00:00

Řidič odmítl lékařské vyšetření po pozitivním testu na drogy

V pátek 29. července odpoledne kolem patnácté hodiny policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice kontrolovali řidiče osobního vozidla Škoda Fabia. Muž řídil vozidlo od obce Jaroměřice nad Rokytnou až na silnici I/38 ke křižovatce Martínkov - Lesonic, kde policisté vozidlo zastavili k silniční kontrole. Policisté vyzvali řidiče, aby jim předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla a poté k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl negativní. Poté se pětačtyřicetiletý muž podrobil testu na případnou přítomnost jiných návykových látek. Výsledek testu byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin, ale řidič na místě nedoznal požití těchto látek. Následně ho policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem tělních tekutin, což bez udání důvodu odmítl. Tomuto řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz v rámci jiné letošní kontroly 24. července. Další jízdu mu policisté zakázali. Důkladnou kontrolou vozidla policisté zjistili, že je auto ve špatném technickém stavu z důvodu neplatné technické kontroly a prasklému čelnímu sklu. Policisté zjištěné přestupky zadokumentovali a odevzdají je do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu.

Při krádeži byl přistižen

V sobotu 30. července byli policisté po poledni přivoláni do třebíčského obchodního domu, kde byl při krádeži přistižen jednadvacetiletý muž. Policisté zjistili, že se jedná o recidivistu, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně soudně trestán, naposledy letos v červnu.

Přesto muž přišel do obchodního domu a odcizil potraviny a alkohol, které se snažil odnést bez zaplacení. Zastavil ho ale pracovník ostrahy a na místo byli přivoláni policisté, kteří muže odvezli na oddělení policie. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Opilého muže policisté zajistili

V sobotu 30. července přijali policisté po sedmé hodině večer oznámení, že v Náměšti nad Oslavou leží na ulici muž, u kterého byl chlapec ve věku méně než patnáct let. Muž byl zjevně opilý a nebyl schopen ani vstát. Na místo vyjeli policisté. Nezletilému chlapci poskytli příslušnou péči, jednalo se o příbuzného opilého muže, který se o hocha nebyl schopen postarat. Policisté informovali odbor sociálně právní ochrany dětí. Padesátiletému muži naměřili při dechové zkoušce hodnotu přes tři promile alkoholu. Policisté odvezli oba na policejní oddělení, kde chlapce převzala do péče oprávněná osoba. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku.

 

 

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Sobota, 06 Srpen 2022 10:27