Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. července
Stíny 25. července PDF Tisk Email
Pondělí, 25 Červenec 2022 06:16

Opilý senior srazil autem jiného seniora

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 22. července krátce po sedmnácté hodině oznámení o dopravní nehodě. Nehoda se stala na místní komunikaci v obci Bransouze v prostoru před budovou vlakového nádraží. Řidič se svým osobním vozidlem Škoda Felicie při couvání z parkovacího místa nezvládl řízení a narazil levou zadní části svého vozidla do dřevěné lavičky, na které v tu dobu seděl muž, a z místa nehody ujel, aniž by splnil své zákonné povinnosti. Při dopravní nehodě došlo ke zranění třiasedmdesátiletého pána sedícího na lavičce a se zraněním nohy musel být transportován vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči. K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Policisté řidiče osobního vozidla vypátrali a provedli u něho dechovou zkoušku ke zjištění případné přítomnosti alkoholu v krvi. Provedená dechová zkouška byly pozitivní a vykázala hodnotu 2,95 promile alkoholu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní s naměřenými hodnotami 3,26 a 3,40 promile alkoholu.

U poškozeného muže byla provedena dechová zkouška v nemocnici Třebíč a její výsledek byl negativní. Jednasedmdesátiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a po řádném poučení se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve v nemocnici Třebíč. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na dřevěné lavičce ve výši asi 5 000 korun. Jiná hmotná škoda nebyla zjištěna ani uplatněna. Okolnosti celé události jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

 

Střet dvou vozidel si vyžádal zranění

V pátek dopoledne patnáct minut po desáté hodině jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici I/38 v katastru obce Moravské Budějovice. Pětapadesátiletý řidič projížděl po silnici s nákladním vozidlem značky Iveco a jel ve směru jízdy od obce Moravské Budějovice k obci Litohoř. Zřejmě se plně nevěnoval řízení vozidla a náhle vyjel do protisměrné části pozemní komunikace, kde narazil do boční části protijedoucího vozidla Citroën. Osobní vozidlo skončilo po nárazu v pravém silničním příkopu. Řidič s nákladním vozidlem sjel do levého silničního příkopu, kde zůstalo vozidlo stát. Při dopravní nehodě utrpěl zranění mladistvý spolujedoucí z osobního auta, byl převezen do Třebíče k ošetření. Ke zranění jiných účastníků nehody nedošlo. Řidič nákladného vozidla a řidička osobního vozidla se na místě nehody podrobili dechové zkoušce, která měla v obou případech negativní výsledek. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech ve výši asi 130 000 korun. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Řídil podnapilý

Policisté z obvodního oddělení Hrotovice v rámci běžného výkonu služby dohlíželi v pátek 22. července dopoledne na bezpečnost a plynulost v dopravě. Deset minut před devátou hodinou ranní kontrolovali v obci Myslibořice řidiče osobního vozidla Škoda Felicia. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla a poté se podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl pozitivní a naměřena hodnota dosáhla 1,51 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 1,54 a 1,21 promile alkoholu v dechu. Dvaapadesátiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval odborné lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 01 Srpen 2022 16:54