Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. července
Stíny 16. července PDF Tisk Email
Sobota, 16 Červenec 2022 07:00

Agresora zajistili

V pátek 15. července přijali policisté před druhou hodinou ráno oznámení o opilém agresivním muži, který se nacházel v obci nedaleko Třebíče a ohrožoval svoje okolí. Muž byl v domě, kde slovně a také fyzicky napadal svoji příbuznou. Poškodil dveře a ženě brýle. Na místo po přijetí oznámení vyjeli policisté situaci prověřit. Po příjezdu učinili opatření, aby nemohlo docházet k dalšímu násilnému jednání. Žena neměla zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Čtyřiadvacetiletého muže policisté zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 3,25 promile alkoholu. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Škoda, kterou způsobil, byla předběžně vyčíslena na tři tisíce korun. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a přestupku proti majetku.

Havaroval s motorkou samodomo bez espézetky, bez řidičáku

Ve čtvrtek 14. července havaroval v Náměšti nad Oslavou na ulici Husova řidič motocyklu, který jel po desáté hodině dopoledne po silnici ve směru k ulici Ocmanická. Při dopravní nehodě se devětašedesátiletý řidič zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl převezen na ošetření do třebíčské nemocnice.

 

Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. U řidiče provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Policisté dále zjistili, že řidič má vydanou blokaci řidičského oprávnění. Jel na motocyklu domácí výroby, bez registrační značky a bez sjednaného zákonného pojištění. Dopravní nehodu a veškeré její okolnosti policisté šetří.

 

 

Sedmnátka nadýchal 2,6 promile

Policisté šetří případ mladistvé dívky, která měla přes dvě a půl promile alkoholu. Ve středu 13. července přijali policisté v Třebíči po desáté hodině večer oznámení o opilé sedmnáctileté dívce. Po konzumaci alkoholu se jí udělalo zle a její zdravotní stav si vyžádal přivolání zdravotnické záchranné služby. Opilá dívka byla převezena na vyšetření do nemocnice. Policisté u ní při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,61 promile alkoholu. Zjišťují, kdo požití alkoholu dívce mladší osmnácti let umožnil a za jakých okolností se k alkoholu dostala. Informování byli rodiče dívky a také odbor sociálně právní ochrany dětí. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupkového jednání.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 22 Červenec 2022 15:28