Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. července
Stíny 8. července PDF Tisk Email
Pátek, 08 Červenec 2022 06:53

Podnapilí chlapci

Policisté šetří případ dvou chlapců, kteří se opili a skončili v nemocnici. Ve středu 6. července přijali policisté před osmou hodinou večer oznámení o opilých mladících, kteří polehávali před budovou v obci na Hrotovicku. Na místo vyjeli policisté a provedli šetření. Zjistili, že se jedná o dva chlapce ve věku kolem patnácti let. Starší z nich nebyl schopen komunikace ani provedení dechové zkoušky. Mladší chlapec nadýchal přes jedno promile alkoholu. Jejich stav si vyžádal přivolání zdravotnické záchranné služby a oba chlapci byli převezeni na vyšetření do nemocnice. Policisté zjišťují, kdo požití alkoholu chlapcům mladším osmnácti let umožnil a za jakých okolností se k alkoholu dostali. Informování byli jejich rodiče a také odbor sociálně právní ochrany dětí. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupkového jednání.

Nadýchal skoro 5 prpmile

Téměř pět promile alkoholu naměřili policisté řidiči, který jel v úterý 5. července s vozidlem Ford. Automobil zastavili před pátou hodinou odpoledne v Jemnici. Za volantem seděl jednačtyřicetiletý zjevně opilý muž. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 4,71 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší.

Vzhledem k jeho stavu přivolali policisté zdravotnickou záchrannou službu, která ho odvezla na vyšetření do nemocnice. Jednalo se navíc o muže, který má od května soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu dvou let. Muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté prověřují.

 

 

 

Byl pod vlivem alkoholu

Ve středu 6. července zastavili policisté v Moravských Budějovicích před desátou hodinou večer muže, který jel na elektrokoloběžce po ulici Polní. Provedli kontrolu a zjistili, že je šestašedesátiletý muž opilý. Policisté u něho při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,98 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u muže ukázaly také opakované zkoušky. V další jízdě již nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy, které policisté šetří.

 

Řidič se dopustil přestupků

Ve středu 6. července kontrolovali policisté v Třebíči řidiče vozidla VW Golf, který jel po poledni po ulici Míčova. U devatenáctiletého muže byla pozitivní dechová zkouška stejně jako test na zjištění ovlivnění návykovou látkou. Množství naměřeného alkoholu nepřesáhlo půl promile, test byl pozitivní na amfetamin. Lékařskému vyšetření se řidič odmítl bezdůvodně podrobit. Dále policisté zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz. Další jízdu mu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy, případ policisté šetří.

 

 

Havárie motocyklisty

V úterý 5. července jel po páté hodině večer jednašedesátiletý řidič motocyklu BMW po silnici ve směru od Jemnice na Slavonice. Při průjezdu prudkou zatáčkou vyjel mimo komunikaci, kde havaroval v prostoru přilehlého pole. Motocyklista se zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl letecky transportováni do nemocnice v Jindřichově Hradci. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu vyloučili. Na motocyklu vznikla škoda přibližně za padesát tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří.

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V úterý 5. července odhalili policisté řidiče, který měl přes dvě promile alkoholu. Osmapadesátiletý muž jel s automobilem VW Transportér po silnici ve směru od Stříteže na Slavice a před osmou hodinou večer ho zastavila policejní hlídka. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,03 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala ještě vyšší hodnotu. Opilý řidič přišel o řidičský průkaz a v další jízdě již nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

 

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 13 Červenec 2022 08:46