Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. června
Stíny 28. června PDF Tisk Email
Úterý, 28 Červen 2022 07:24

Řidič je podezřelý z přestupků

V neděli 26. června zastavili policisté po deváté hodině večer v Třebíči vozidlo Audi, jehož řidič jel ve směru od ulice Znojemská k ulici Spojovací. Při kontrole zjistili, že řidičem je šestatřicetiletý muž, který má blokaci řidičského oprávnění. Řidič se odmítl podrobit testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou. Dále muž převážel několik gramů marihuany, drogu vydal a policisté ji zajistili. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Policisté muže odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Další jízdu mu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků, případ policisté šetří a zjišťují okolnosti protiprávního jednání.

 

Motocyklista byl pod vlivem alkoholu

V neděli 26. června zastavili policisté před polednem na silnici v obci Jackov motocyklistu a provedli kontrolu. Pětatřicetiletý muž jel na motocyklu Peugeot Elyseo ve směru od Moravských Budějovic. Při dechové zkoušce muži naměřili hodnotu 0,72 promile alkoholu a obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízda. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy.

Řidič měl přes dvě promile alkoholu

 

S více než dvěma promile alkoholu řídil vozidlo jednačtyřicetiletý muž. V neděli 26. června jel před půlnocí s automobilem BMW po silnici v obci Rouchovany. Vozidlo policisté zastavili a u zjevně opilého muže provedli dechovou zkoušku. Řidiči naměřili hodnotu 2,45 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Další jízdu policisté řidiči zakázali a na místě muž přišel o řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

Řidič pod vlivem alkoholu

V sobotu 25. června jel řidič vozidla Ford před druhou hodinou ráno po silnici ve směru od obce Trnava. Při průjezdu zatáčkou ve stoupání vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu. Přivolaní policisté provedli u osmnáctiletého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,65 promile alkoholu. Dále policisté zjistili, že mladík není držitelem řidičského oprávnění. Vozidlo navíc nemělo platnou technickou prohlídku. Místo havárie policisté ohledali a zadokumentovali. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mladý muž je podezřelý také ze spáchání přestupků na úseku dopravy. Případ policisté prověřují.

 

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 01 Červenec 2022 09:04