Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. června
Stíny 22. června PDF Tisk Email
Středa, 22 Červen 2022 00:00

Znectil Ford Mondeo

Policisté pátrají po pachateli, který v Třebíči poškodil zaparkované vozidlo. Ke spáchání činu došlo v neděli 19. června v době mezi jednou a čtvrtou hodinou odpoledne. Na ulici Zámecká pachatel poškodil automobil Ford Mondeo, u kterého poškrábal lak a promáčkl blatník. Majiteli vznikla předběžně vyčíslená škoda za dvacet tisíc korun. Policisté provedli ohledání, zadokumentování a šetření. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Případ policisté prověřují a po pachateli pátrají.

 

Opilec řádil

Trestného činu se dopustil muž, který se opil a pak v Moravských Budějovicích ničil majetek a obtěžoval svoje okolí. Na konci března vzal muž cihlu a poškodil dvě okna. Pokračoval k domu v jiné ulici, vzal litinový poklop a hodil jej na okno v přízemí. Následně ještě přišel k dalšímu bytovému domu a poškodil skleněnou výplň dveří, do které udeřil rukou. Na místo byli přivoláni policisté, kteří opilého muže vypátrali a zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu přes dvě a půl promile alkoholu.

Vzhledem k tomu, že se u poškození dveří zranil na ruce, ošetřila muže zdravotnická záchranná služba a policisté ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Provedli šetření, ohledání a zadokumentování. Muž způsobil škodu za bezmála deset tisíc korun. Na základě shromážděných důkazů sdělili policisté devatenáctiletému muži podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Případ řešili ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Pohřešovaného seniora policisté rychle vypátrali

V pondělí 20. června přijali policisté před desátou hodinou dopoledne oznámení o pohřešování muže, o kterého měli obavu jeho blízcí. Naposledy byl viděn v časných ranních hodinách v obci Klučov, následně nebyl kontaktní a nepodal o sobě žádnou zprávu. Senior navíc není v dobrém zdravotním stavu. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k pohřešovanému muži a začali po něm v lokalitě okamžitě pátrat. Během krátké doby seniora nalezli v nedaleké obci. Muž byl v pořádku, ale dezorientovaný. Seniora převzala do péče přivolaná zdravotnická záchranná služba, která muže převezla na vyšetření do nemocnice.

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 27 Červen 2022 08:41