Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. června
Stíny 22. června PDF Tisk Email
Úterý, 21 Červen 2022 13:49

 

Napadl partnerku

V neděli 19. června přijali policisté před devátou hodinou večer oznámení o konfliktu mezi partnery, ke kterému došlo v Moravských Budějovicích. Na místo vyjela policejní hlídka a policisté provedli šetření. Zjistili, že muž a žena se vzájemně fyzicky napadli. Ke zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření, nedošlo. Policisté provedli u obou dechové zkoušky. U muže naměřili téměř tři promile alkoholu, u ženy byla dechová zkouška negativní. Opilého muže, který odmítal byt opustit, policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Opilý řidič

V neděli 19. června jel v Náměšti nad Oslavou po osmé hodině ráno osmačtyřicetiletý řidič automobilu Ford po ulici Brněnská. Vozidlo policisté zastavili a provedli kontrolu. U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,46 promile alkoholu.

Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Řídil auto přes uložený zákaz

V neděli 19. června zastavili policisté v obci Želetava před jednou hodinou ráno vozidlo Škoda Octavia. Při kontrole zjistili, že řidičem je třicetiletý muž ze Vsetínska, který má soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do podzimu roku 2026. Dechová zkouška byla u muže negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u něho ukázal pozitivní hodnotu na amfetamin. Lékařskému vyšetření se řidič bezdůvodně odmítl podrobit a dopustil se tak přestupkového jednání. Policisté muži další jízdu zakázali. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále se řidič dopustil přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Agresora policisté zajistili

V sobotu 18. června byli policisté v Náměšti nad Oslavou po desáté hodině večer přivoláni k domu, u kterého se měl nacházet agresivní muž. Opilý muž přišel k domu, kde bydlí jeho známá, a začal se dobývat dovnitř. Tloukl na okno, bouchal a kopal do dveří a vyhrožoval poškozením majetku, pokud mu žena neotevře. V minulosti se muž vůči ženě již choval útočně a ta tak z něho měla obavy. Přivolaní policisté opilého devětačtyřicetiletého muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu tři promile alkoholu. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

 

Jana Kroutilová

 

 

Aktualizováno Pátek, 24 Červen 2022 07:33