Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 31. května
Stíny 31. května PDF Tisk Email
Úterý, 31 Květen 2022 00:00

Řidič v opilosti havaroval

V neděli 29. května jel po třetí hodině ráno v obci Slavíkovice řidič vozidla Škoda a při projíždění zatáčky vyjel s automobilem mimo komunikaci do příkopu, kde se vozidlo opakovaně otočilo kolem své osy. Při dopravní nehodě se řidič zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl transportován na ošetření do třebíčské nemocnice. U devatenáctiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,36 promile alkoholu. Řidičský průkaz muž nepředložil. Policisté provedli na místě nehody ohledání a zadokumentování. Při dopravní nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda sedmdesát tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují. Dopravní nehodu šetří.

Opilý řidič

V sobotu 28. května jel po desáté hodině večer v Jemnici po ulici V Ráji řidič vozidla Škoda Octavia. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Řidič vozidla byl zjevně opilý. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,86 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho přesáhla tři promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že by opilý řidič mohl i přes zákaz v jízdě pokračovat, policisté ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Po vystřízlivění směřoval na oddělení policie, kde mu sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Čtvrtek, 02 Červen 2022 21:14