Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. května
Stíny 30. května PDF Tisk Email
Pondělí, 30 Květen 2022 20:50

Silně podnapilý skončil na záchytce

Policejní hlídka v Třebíči vyjížděla v pátek 27. května kolem poledne na základě přijatého oznámení řešit incident do bytového domu v Třebíči. Žena oznámila na linku tísňového volání, že její syn se uvedl do podnapilého stavu a rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do domu. Na místo byla vyslána policejní z obvodního oddělení Třebíč, která na místě zjistila, že se na místě nachází opilý muž, který se domáhá otevření vstupních dveří do domu. Rukou tloukl do skleněné výplně vstupních dveří tak silně, že se rozbila skleněná výplň dveří a muže se poranil na ruce. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledkem - 3,96 promile alkoholu v dechu. Na místo byla vyslána také posádka zdravotnické záchranné služby. Záchranáři rozhodli o převozu šestatřicetiletého muže k lékařskému ošetření do nemocnice v Třebíči, odkud byl následně propuštěn.

Muž se ale opakovaně vrátil zpět na místo. Policisté u muže provedli znovu dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 3,65 promile alkoholu v dechu. Jelikož muž ohrožoval svůj život a zdraví vzhledem ke své opilosti a hrozil pád do vozovky, policisté ho zajistili a eskortovali k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě.

 

 

Cizinec usedl za volant v silně podnapilém stavu

V sobotu 28. května pár minut po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v obci Želetava osobní vozidlo Citroen. Vozidlo řídil v době silniční kontroly jednačtyřicetiletý cizinec, který projížděl s autem po silnici I/38 po ulici Pražská směrem na Jihlavu. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Poté ho vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl pozitivní 2,90 promile alkoholu v krvi. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,94 promile alkoholu v krvi. Policisté zadrželi řidiči na místě řidičský průkaz. Vzhledem k tomu, že existovalo důvodné podezření, že by řidič mohl znovu usednout za volant, poté, co policejní hlídka věc n místě zadokumentuje a z místa odjede, policisté muže zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. Jednačtyřicetiletý cizinec je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Čtvrtek, 02 Červen 2022 21:14