Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. dubna
Stíny 22. dubna PDF Tisk Email
Pátek, 22 Duben 2022 09:03

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý dvaadvacetiletý muž z Jihlavska, který řídil v Třebíči vozidlo, i když to má zakázáno. Ve středu 20. dubna jel po jedenácté hodině dopoledne s vozidlem VW Passat po silnici na Martinském náměstí. Při kontrole řidiče policisté zjistili, že má od loňského podzimu na základě rozhodnutí magistrátu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu více než roku. Policisté muži další jízdu zakázali. Řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Agresivního muže policisté zajistili

Ve středu 20. dubna přijali policisté před jedenáctou hodinou večer oznámení o napadení, ke kterému došlo v domě v Jaroměřicích nad Rokytnou. Podnapilý muž ohrožoval na chodbě další obyvatele, které fyzicky napadal.

Na místo vyjeli policisté situaci prověřit. Po příjezdu zjistili, že opilý muž má drobné řezné rány na ruce, které si způsobil, a dále vyhrožoval, že si ublíží. Lékařské ošetření bylo nutné také u napadených osob. Policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu, osmadvacetiletého muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu necelé jedno promile alkoholu. Zdravotníci muže za asistence policistů odvezli do zdravotnického zařízení. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Řidička byla pod vlivem drog

Policisté odhalili šestadvacetiletou řidičku, která usedla za volant pod vlivem drog. Ve středu 20. dubna zastavili po páté hodině ráno vozidlo BMW jedoucí po silnici v katastru obce Lažínky. Policisté provedli u ženy test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivní hodnotou na marihuanu. Řidičský průkaz při kontrole nepředložila. Dechová zkouška u ní byla negativní. Policisté ženě další jízdu zakázali, řidička je podezřelá ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 26 Duben 2022 21:21