Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. dubna
Stíny 12. dubna PDF Tisk Email
Úterý, 12 Duben 2022 07:07

Usedla za volant pod vlivem alkoholu

Policisté z obvodního oddělení Jemnice kontrolovali v pátek 8. dubna krátce před půlnocí řidičku osobního vozidla Škoda Octavia. Řidička projížděla s vozidlem po ulici Na Podolí a Úvoz v Jemnici. Při kontrole policisté ženu vyzvali, aby předložila doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla a poté, aby se podrobila dechové zkoušce. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní - 0,94 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 0,88 promile alkoholu. Jednapadesátiletá žena se podrobila ve zdravotnickém zařízení lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve. Policisté ženě zakázali další jízdu a na místě ji zadrželi řidičský průkaz. Žena je podezřelá ze spáchání přestupku, její jednání policisté zadokumentují a přestupek odevzdají k řešení do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu.

Havaroval na mokré vozovce

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v sobotu 9. dubna kolem půl třetí ráno oznámení o dopravní nehodě, která se stala na pozemní komunikace v katastru Třebíče.

Dvaadvacetiletý řidič projížděl s osobním vozidlem Škoda Octavia po silnici. II/351 ve směru jízdy od Třebíče směrem k obci Račerovice. Nepřizpůsobil rychlosti jízdy a na mokré vozovce, zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti, uvedl vozidlo do smyku, který nedokázal vyrovnat. Následně vjel na pravou krajnici a dále mimo komunikaci, kde narazil vozidlem do vzrostlého stromu. Poté vozidlo havarovalo na cyklostezce mimo komunikaci. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 64 000 korun. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče osobního vozidla, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči. K jinému zranění osob nedošlo. Dechovou zkoušku na případnou přítomnost alkohol provedli policisté na místě nehody a její výsledek byl negativní. Test na případnou přítomnost jiné návykové látky byl proveden na místě a jeho výsledek byl negativní. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

 

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pátek, 15 Duben 2022 10:01