Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. března
Stíny 22. března PDF Tisk Email
Úterý, 22 Březen 2022 07:45

Opilý si chtěl ublížit

V pátek 18. března přijali policisté v Třebíči před desátou hodinou večer oznámení o muži, který se pokusil skočit z mostu v lokalitě části Nové Dvory. Na místo vyjela hlídka a provedla šetření. Policisté zjistili, že opilý osmačtyřicetiletý muž se snažil přelézt zábradlí, v čemž mu ale zabránili náhodní kolemjdoucí a přetáhli ho zpět na chodník. Při dechové zkoušce policisté muži naměřili hodnotu 2,26 promile alkoholu, z jeho chování stále vyplýval úmysl si ublížit. Po lékařském vyšetření policisté muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V sobotu 19. března jel po desáté hodině dopoledne v Nových Syrovicích řidič automobilu Opel. Vozidlo policisté zastavili a u čtyřiapadesátiletého muže provedli dechovou zkoušku. U řidiče naměřili hodnotu 1,93 promile alkoholu, opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší.

Policisté muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

 

Policisté vypátrali hledaného

V pátek 18. března kolem desáté hodiny dopoledne prováděli policisté z dopravního inspektorátu Třebíč šetření k havárii dodávky, kdy provedenou lustrací jedné prověřované osoby policisté v policejních databázích zjistili, že dvaapadesátiletý muž je v hledáčku policie, protože je na něho vydán příkaz k zatčení okresním soudem Bruntál. Začátkem března bylo proto po tomto muži vyhlášeno celostátní pátrání. Policisté muže zajistili a prověřením zjistili na daném okresním soudě, že se muž má dostavit k hlavnímu líčení, což ale zatím nečiní. Policisté v Třebíči mu proto předali předvolání k soudu a poté ho propustili na svobodu. Příkaz k zatčení na tohoto muže byl následně odvolán.

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Sobota, 26 Březen 2022 07:50