Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. března
Stíny 12. března PDF Tisk Email
Sobota, 12 Březen 2022 08:25

Řidič se dopustil přestupku a trestného činu

Ve čtvrtek 10. března jel v Moravských Budějovicích po ulici Heřmanická sedmadvacetiletý řidič vozidla Peugeot Partner. Po šesté hodině večer ho zastavila hlídka a policisté provedli kontrolu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou, stejně jako lékařskému vyšetření se odmítl bezdůvodně podrobit. Řidič se tak dopustil přestupkového jednání, které policisté šetří. Dále zjistili, že má muž až do konce příštího roku na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Řidič je tak podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

 

Řidiči pod vlivem drog

Ve čtvrtek 10. března odhalili policisté v Třebíči dva muže, kteří řídili vozidlo pod vlivem drog.

 

Po deváté hodině dopoledne zastavili na ulici M. Majerové automobil Škoda Fabia. Pětatřicetiletý řidič při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl u něho pozitivní na amfetamin, lékařskému vyšetření se odmítl bezdůvodně podrobit. Dále policisté zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou prohlídku.

Druhý řidič jel před jednou hodinou odpoledne s automobilem po ulici Novodvorská, kde ho zastavila hlídka. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou u něho ukázal pozitivní hodnotu na amfetamin, lékařskému vyšetření se čtyřiatřicetiletý muž odmítl bezdůvodně podrobit. Také on řidičský průkaz nepřeložil, přišel o něj totiž při silniční kontrole minulý týden.

Oběma řidičům policisté zakázali další jízdu. Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků na úseku dopravy. Případy policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 17 Březen 2022 08:38