Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. února
Stíny 11. února PDF Tisk Email
Pátek, 11 Únor 2022 22:04

Vloupal se do dvou objektů

V pondělí 7. února vnikl pachatel v časných ranních hodinách v Třebíči do rodinného domu v části Nové Město, kde ho při prohledávání prostor vyrušil obyvatel a muž z místa začal utíkat. Obyvatel domu se za pachatelem vydal, v krátké době ho dostihl a zastavil. Přivolaní policisté podezřelého muže zadrželi a odvezli ho na oddělení policisté. Místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Na základě prověřování zjistili, že kromě rodinného domu se muž předtím vloupal ještě do třebíčské provozovny. V noci ze soboty na neděli vnikl za použití násilí do objektu v části Horka – Domky a odcizil peněženku s finanční hotovostí. Při krádeži způsobil škodu přes sedm tisíc korun.

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody třiadvacetiletému muži z Třebíčska. Obě krádeže policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Řidiči pod vlivem alkoholu

Opilé řidiče odhalili včera policisté v Třebíči a také Jemnici.

Oběma mužům policisté zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již nesměli pokračovat. Řidiči jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Ve středu 9. února zastavila hlídka v Třebíči před devátou hodinou večer vozidlo Opel, jehož řidič jel ve směru k ulici Seifertova. Dechová zkouška ukázala u jednatřicetiletého muže hodnotu 2,43 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší.

Druhým řidičem byl devětatřicetiletý muž, který řídil po desáté hodině večer vozidlo v Jemnici. Automobil Volvo policisté zastavili a řidiči naměřili hodnotu 1,48 promile alkoholu, také u něho byla následná opakovaná zkouška vyšší. Oba případy policisté dále prověřují.

Řidiče pod vlivem alkoholu odhalili policisté včera také v Jaroměřicích nad Rokytnou, u něho byla hodnota alkoholu necelé jedno promile. Po jedné hodině odpoledne jel muž s vozidlem Hyundai v lokalitě náměstí Míru. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 0,78 promile alkoholu. Muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Je podezřelý ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 15 Únor 2022 10:11